Barça

Vitor Roque no s’escapa

El Barça fa el pas definitiu per entendre’s amb el Paranaense i endur-se el jove davanter brasiler

El club blaugrana pagarà 30 milions fixos més uns variables que podrien arribar a doblar la xifra

Vitor Roque està a un pas de convertir-se en jugador del Barça. El futbolista feia temps que havia donat el sí a l’entitat blaugrana, però faltava que els dos clubs es posessin d’acord. L’Athletico Paranaense i el Barça han estat negociant en les últimes setmanes i després d’un estira-i-arronsa entre les dues parts s’ha arribat a un acord definitiu.

El Barça desemborsarà en el seu traspàs 30 milions d’euros fixos, que podrà pagar de manera diferida durant les pròximes quatre temporades, més 31 en variables, si es compleixen tots els objectius individuals i col·lectius. Aquests inclouen títols, partits jugats i si acaba guanyant la Pilota d’Or. D’aquesta manera, Vitor Roque, que firmarà per les pròximes set temporades, es pot convertir en el fitxatge més car en tota la història del Brasil, ja que el traspàs d’Endrick al Real Madrid es va tancar per una xifra que podria arribar als 60 milions. Només falta la firma perquè es faci oficial.

Vitor Roque, que es convertirà en el tercer fitxatge de l’entitat blaugrana, després de Gündogan i Íñigo Martínez, veurà, finalment, complert el seu somni. La voluntat del davanter, la seva família i el seu agent, André Cury, ha prevalgut. El futbolista de 18 anys volia vestir-se de blaugrana i ho ha aconseguit. Per això ha bloquejat les ofertes que li han arribat del Manchester United, el Tottenham i el PSG, entre d’altres, i ha forçat el seu actual club a arribar a una entesa amb el Barça. De fet, el seu fitxatge ja va quedar encaminat fa unes setmanes, quan el CEO del Furacao, Alexandre Mattos, va ser a Barcelona coincidint amb el partit que la selecció brasilera va disputar contra Guinea a l’RCDE Stadium. Aleshores, es va tancar un principi d’acord amb Deco. El futur director de futbol del Barça ha estat clau per donar llum verd a una operació que s’està gestant fa uns mesos, des que Jordi Cruyff i Xavi van donar el vistiplau a la incorporació del jove davanter centre.

Aquest és un fitxatge estratègic per al Barça, que s’assegura una de les millors joves promeses del futbol brasiler. El desig de Xavi és poder-lo incorporar aquest mateix estiu, però tot depèn de si el club blaugrana és capaç d’alliberar prou massa salarial perquè es pugui inscriure. A hores d’ara, aquesta operació és gairebé impossible executar-la, ja que la massa salarial que s’hauria d’alliberar seria de gairebé 25 milions d’euros. Només la sortida de dos jugadors amb una de les fitxes més altes de la plantilla i que, a més, generessin un ingrés econòmic, podria permetre l’arribada anticipada del jove davanter. Així doncs, tot sembla indicar que el tècnic vallesà haurà d’esperar per poder disposar del relleu de Robert Lewandowski.

La previsió amb què treballa el Barça és que el davanter acabi el 2023 amb el seu actual club, l’Athletico Paranaense, i posteriorment s’incorpori a la disciplina blaugrana en el primer dia del mercat d’hivern del 2024. Per tant, no serà fins al gener que el podrem veure en acció amb els seus nous companys. El jove ariet arribarà a can Barça per ser un complement de garanties del golejador polonès, titular indiscutible en la punta d’atac.

Les seves últimes actuacions l’avalen. En els últims sis partits, Roque ha mostrat un estat de forma espectacular. Suma sis gols i una assistència en els últims sis duels que ha disputat. El Barça ja es frega les mans.

ARA NO

El més probable és activar-lo al gener; per fer-ho ara hi hauria d’haver sortides potents

A LLARG TERMINI

El club lligarà per set temporades Vitor Roque, a qui veu com un reforç estratègic

LA XIFRA

6
gols
i una assistència en els sis últims partits de Vitor Roque, en forma mentre resolia el futur

Vitor Roque, un depredador dins l’àrea

M.E.

Vitor Roque, davanter centre de l’Athletico Paranaense de tan sols 18 anys, ha estat l’escollit per reforçar la posició del 9. Es tracta d’un futbolista que sobresurt per la seva efectivitat en la finalització. És un atacant que pot ocupar la posició de davanter centre o també pot caure per les dues bandes, ja que té un gran joc associatiu i una lectura tàctica molt madura, impròpia per la seva joventut.

Roque té una qualitat i una mentalitat competitiva capaç de marcar diferències. És un depredador dins l’àrea. Té el gol al seu cap, i no s’ho pensa dues vegades a l’hora d’acabar les jugades. Al mateix temps, però, en pilotes llargues o accions de contraatac, sap aturar-se i veure el futbolista que està més ben situat, convertint-se també en un gran assistent. Totes aquestes qualitats el situen com un golejador de referència a curt termini.

Fins ara, en aquesta temporada que acabarà al desembre, Tigrinho, com també és conegut, ha fet 15 gols i 5 assistències en 30 partits disputats, 23 dels quals com a titular. Aquest és, sens dubte, el seu millor registre en els tres anys que fa que juga a l’elit. Un davanter que porta els gols a la sang. Talent assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)