PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU MANCHESTER UNITED-BAYERN

26-5-1999 (CHAMPIONS)

La revolta dels suplents

Teddy Sheringham i Ole Gunnar Solskjaer van capgirar el marcador en només dos minuts i en el temps afegit

Està reconeguda com la victòria més important de la història del Manchester United

M. United 2 Bayern de Múnic 1

M.UNITED:Schmeichel; G.Neville, Irwin, Johnsen, Stam, Beckham, Butt, Cole (Solskjaer, 81’), Giggs, Blomqvist (Sheringham, 67’) i Yorke.BAYERN DE MÚNIC:Kahn; Babbel, Kuffour, Matthäus (Fink, 80’), Effenberg, Basler (Salihamidzic, 87’), Jeremies, Tarnat, Jancker, Zickler (Scholl, 71’) i Linke.GOLS:0-1 (6’) Basler. 1-1 (91’) Sheringham. 2-1 (93’) Solskjaer.ÀRBITRE: Pierluigi Collina (comitè italià).T.G.:Effenberg, del Bayern de Múnic.T.V:cap.PÚBLIC:90.245 espectadors al Camp Nou.

Va ser una de les finals de la Champions League més cruels que es recorden. Res pot fer més mal que perdre el títol de campió en només dos minuts i en el temps afegit, sobretot quan has anat al davant en el marcador durant 85 minuts de partit. Aquest és el malson que va viure el Bayern de Múnic al Camp Nou una nit de finals de maig del 1999. A l’altra banda, una gesta històrica, protagonitzada per actors secundaris que aquell dia van planejar un complot per convertir-se en herois i, en un gir de guió del tot inesperat, brindar la segona lliga de campions als diables vermells.

I és que tot és possible fins al xiulet final i si no que ho preguntin al Manchester United. L’equip anglès arribava amb dues baixes molt sensibles per a la batalla final, amb Roy Keane i Paul Scholes sancionats per acumulació de targetes, unes absències que es van notar en la pèrdua de domini al mig del camp. Va ser en una acció a pilota parada, però, que els alemanys van donar un cop sobre la taula. En el minut 6, Mario Basler va servir una falta des de la frontal de l’àrea amb un xut ple de malícia. Schmeichel es va quedar immòbil, sense saber què fer i mentre pensava, l’esfèric es va colar directe a la porteria del gol sud del Camp Nou. El Bayern encara va tenir dues ocasions claríssimes per eixamplar el resultat, però la mà del porter rival, en primer lloc, i el travesser, després, ho van impedir.

Per part dels red devils no va haver res destacable fins al minut 91, quan en un servei de córner, Sheringham va aconseguir l’empat gràcies a una bona recuperació de Giggs després d’un refús de la defensa bavaresa, ja que va permetre tenir de nou la pilota en zona calenta. El davanter anglès encara tindria un paper cabdal en el segon gol, ja que en el 93’ va rematar un altre servei de cantonada, que es va quedar curt, però un àvid Solskjaer va saber empènyer la pilota fins al fons de la porteria. El noruec, habitual de la banqueta amb Alex Ferguson, havia saltat al camp a només deu minuts del final, el temps just per enfonsar el rival.

Per cert, els dos equips havien coincidit en el grup D de la fase inicial d’aquella mateixa edició de la Champions, juntament amb el Barça.