Barça

PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU CATALUNYA-BRASIL

25-5-2004 (AMISTÓS)

El centenari i la ‘canarinha’

Més de vuitanta mil persones van celebrar els 100 anys de la selecció catalana

El famós Brasil de Ronaldinho, Ronaldo, Adriano o Kaká, campió del món dos anys abans, va ser un convidat de luxe al Camp Nou

Catalunya 2 Brasil 5

CATALUNYA:Victor Valdés (Toni Jiménez, 46’), Curro, Capdevila (Oleguer, 46’), Quique, Lopo (Barjuan, 46’), Pep Guardiola, Sergio (Lozano, 61’), Roger (Fàbregas, 65’), Iniesta (Jofre, 65’), Sergio García i Jordi Cruyff (Gerard, 46’).BRASIL:Marcos, Luisão, Belletti (Luciano, 46’), Cris (Mancini, 46’), Roberto Carlos (Roque Júnior, 60’), Edmílson (Edu, 46’), Juninho (Kléberson), Alex (Baptista, 20’), Zé Roberto (Oliveira, 46’), Ronaldo (Gilberto Silva, 73’) i Ronaldinho (Adriano, 46’).GOLS:0-1 (15’), Ronaldo. 0-2 (37’), Ronaldo. 0-3 (52’), Oliveira. 0-4 (64’), Baptista. 1-4 (74’), Gerard. 2-4 (89’), Sergio. 2-5 (91’), Baptista.ÀRBITRE:Xavier Moreno Delgado.T.G.:cap.T.V:cap.PÚBLIC:83.357 espectadors en el centenari de la selecció catalana absoluta masculina celebrat al Camp Nou.

No era un dia qualsevol. La selecció catalana celebrava el seu centenari contra una de les seleccions més temibles del món i la vigent campiona del món, el Brasil de Scolari. En aquell matx, el Camp Nou va reunir més de vuitanta mil persones en una diada que, malgrat el resultat final (2-5), va ser històrica. Els aficionats ho van aprofitar per reivindicar la nació catalana i una selecció que també reunia jugadors de molta qualitat.

L’equip dirigit per Pichi Alonso tenia jugadors reconeguts com Pep Guardiola, Sergio García, Gerard López o els joves Víctor Valdés, Cesc Fàbregas i Andrés Iniesta, que va ser un dels convidats tot i haver nascut a Albacete. També va jugar-hi Jordi Cruyff, nascut a Amsterdam. Les baixes de Xavi, Puyol o Tamudo van ser les debilitats d’una Catalunya que volia reivindicar, com cada any, la seva voluntat de competir oficialment.

A l’altre costat, vestint la canarinha, hi havia jugadors de talla mundial com la davantera formada per Kaká, Ronaldinho i Ronaldo. Al mig del camp, Juninho, Zé Roberto o els defenses Roberto Carlos i Cris. A la recambra, futbolistes com Adriano, Gilberto Silva, Oliveira o Baptista, que també van tenir el seu protagonisme al feu blaugrana.

Tot i el fort correctiu brasiler en una primera hora de joc demolidora (0-4), els catalans van poder maquillar el resultat en el tram final, amb Gerard López i Sergio García, fins al dia d’avui màxim golejador de la selecció catalana.

La lectura dins del terreny de joc, amb un festival de gols, es va poder veure també a les graderies, on l’afició va comparèixer en massa per reivindicar una jornada de futbol català. Al Camp Nou s’hi van poder veure moltes pancartes i banderes en què es demanava l’oficialitat de les seleccions a Catalunya.

En aquell matx, també es va poder veure el retorn de Guardiola a l’estadi del Barça, on s’havia acomiadat de la samarreta blaugrana la temporada 2000/2001. Malgrat el resultat final (2-5), la selecció de Catalunya va fer vibrar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)