Barça

El Getafe-Barça, a porta tancada

Lliga (Jornada 1). El Tribunal Suprem ha sancionat el club madrileny amb el tancament del seu estadi per un partit, arran d’uns incidents del 2017

L’actual campió de lliga iniciarà la defensa del títol el 13 d’agost (21.30 h) en un Coliseum Alfonso Pérez amb les grades buides. El Tribunal Suprem ha sancionat el Getafe amb el tancament del seu estadi per un partit, coincidint amb la visita del Barça en la primera jornada de lliga. El Suprem ha castigat el club madrileny a jugar a porta tancada arran dels lamentables incidents succeïts el 24 de juny del 2017, durant el play-off d’ascens contra el Tenerife. Aquell dia, de forma coral, centenars d’aficionats visitants van cridar “assassí! assassí!” al jugador Sergio Mora i hi va haver càntics de “Puta Getafe!”. Aficionats del Comando Azul van encendre pots de fum i al final del partit van saltar al terreny de joc i van dirigir-se cap al sector on estaven situats els seguidors visitants, que van respondre als insults amb el llançament de cadires. Els aldarulls van obligar a intervenir els empleats de seguretat de l’estadi i la policia. Aleshores, el comitè de competició ja va sancionar el Getafe amb un partit de clausura de l’estadi, però la sanció va acabar sent substituïda per una multa de 18.000 euros. La Delegació del Govern de Madrid va obrir dos procediments sancionadors: un per deficiències en el protocol de seguretat que van permetre la invasió de camp, i un altre per no haver impedit l’entrada de pots de fum a l’estadi. Tots dos procediments van resoldre’s amb una sanció econòmica.

Ara el Suprem ha estimat el recurs de l’advocat de l’Estat contra la sentència de l’Audiencia Nacional que va apreciar una infracció del principi non bis in idem (castigar dues vegades un mateix fet) i va anul·lar la sanció de tancament de l’estadi decidida pel Tribunal Administratiu de l’Esport. El Suprem ha conclòs que no hi ha vulneració del principi non bis in idem, perquè les sancions obeeixen a fonaments jurídics diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)