Barça

PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU BARÇA-REAL MADRID

29-11-2010 (LLIGA)

La maneta al Madrid i a Mou

El Barça es va exhibir i va passar per sobre dels madridistes, als quals va clavar una mà de gols obra de Xavi, Pedro, Villa –que en va fer dos– i Jeffrén

Va ser la primera visita de Jose Mourinho al feu culer com a tècnic dels blancs

Barça 5 Real Madrid 0

BARÇA:Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi (Keita, 86’), Iniesta; Pedro (Jeffrén, 86’), Messi i Villa (Bojan, 75’).REAL MADRID:Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo (Arbeloa, 59’); Khedira, Alonso; Di María, Özil (Lass, 46’), Ronaldo; i Benzema.GOLS:1-0 (9’) Xavi. 2-0 (17’) Pedro. 3-0 (54’) Villa. 4-0 (57’) Villa. 5-0 (91’) Jeffrén.ÀRBITRE:Iturralde González.T.G.:als locals Valdés, Puyol, Villa i Messi; i als visitants, Pepe, Xabi Alonso, Casillas, Carvalho, Sergio Ramos, Khedira i Cristiano Ronaldo.T.V:directa al visitant Sergio Ramos (90’).PÚBLIC:98.255 espectadors al Camp Nou.

Era un Barça-Madrid, i en dilluns, dia atípic per a un clàssic, a causa de les eleccions al Parlament de Catalunya, que van tenir lloc el diumenge. Però no només era un duel entre dos equips d’eterna rivalitat, també ho era de colossos dins la gespa; Leo Messi contra Cristiano Ronaldo i Pep Guardiola contra Jose Mourinho com a màxims exponents. Els atacants, que han acabat protagonitzant una lluita personal la darrera dècada, guanyada per l’argentí, no van acabar acaparant els focus aquella nit al Camp Nou. Cap d’ells va marcar, encara que un, Messi, que va fer un partidàs, va disfrutar més que l’altre, Cristiano, que va passar per l’enfrontament de puntetes.

Més mirades van atreure els entrenadors, també rivals durant molt de temps –de fet es van trobar de nou a Manchester un dirigint el City i l’altre el United–. Aquell dia hi va haver un vencedor, Guardiola, i un derrotat, Mourinho. I és que el de Setúbal es presentava a Barcelona com a flamant tècnic del Real Madrid, al qual es va enrolar després de guanyar la Champions League amb l’Inter. Precisament de la seva darrera visita al feu blaugrana com a entrenador del conjunt nerazzurro, se’n tenia el record ben fresc, ja que aquella orelluda la va aixecar just després d’eliminar el Barça en una polèmica eliminatòria de semifinals que va acabar amb els aspersors de l’estadi engegats, que van aigualir la celebració dels italians.

Aleshores va marxar xop, però radiant; uns mesos més tard, escaldat i amargat. Un 5-0 va recollir en el seu retorn a un Camp Nou que va viure una nit màgica. L’equip orientat per Guardiola va sublimar el futbol i va atropellar el de Mourinho amb dianes de Xavi i Pedro en la primera part i doblet de David Villa i un darrer gol de Jeffrén Suárez per completar una maneta històrica. Icònica és la imatge de Gerard Piqué ensenyant la mà emulant Tonny Bruins Slot, l’ajudant de Johan Cruyff, que ja ho havia fet en el també llegendari 5-0 que el dream team va etzibar al Real Madrid el 1994. Setze anys després, el joc dels culers va fer sortir de polleguera els madridistes, en un matx que també va estar farcit de tensió a la gespa i que va acabar amb Sergio Ramos expulsat per una duríssima entrada a Messi fruit de la impotència. Aquell Barça era gairebé impossible d’aturar, era el millor equip del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)