Barça

El curs comença el 8 d’agost

Trofeu Joan Gamper. El Barça confirma que el debut a l’Estadi Olímpic Lluís Companys serà el 8 d’agost a les 20 h contra el Tottenham Hotspur

El segon dimarts del mes d’agost que ve, el FC Barcelona donarà el tret de sortida a la temporada 2023/24 amb la presentació oficial de l’equip en el Trofeu Joan Gamper, que aquest any es disputarà a Montjuïc. Serà la tercera vegada que el torneig es jugui a la muntanya màgica, com ja va succeir als anys 1990 i 1996 a causa dels canvis de gespa que s’estaven duent a terme al Camp Nou. Aquest any, les afeccions són molt més profundes i el partit servirà com a festa d’inauguració de la casa de lloguer, on el conjunt blaugrana s’estarà fins a finals del 2024, si tot va segons allò previst.

El convidat d’honor de la 58a edició del Gamper serà el Tottenham Hotspur, vuitè classificat de la Premier League el curs passat i club on fins ara jugava cedit Clément Lenglet. De fet, a principis de setmana el francès va haver de retornar a les files culers, però el Barça li va donar permís fins al 18 de juliol per aclarir el seu futur, que no serà cap altre lloc que no sigui Londres, ja que el desig del conjunt anglès és fitxar el central per a les pròximes tres temporades, però les dues entitats encara no han arribat a un acord per poder tancar el traspàs, i és que el Tottenham no estaria disposat a pagar més de 10 milions d’euros i, en canvi, el Barça vol arribar als 15.

Amb la urgència de concretar sortides que tenen els catalans, tot fa indicar que cap al 8 d’agost a les 20 h, Lenglet tornarà a estar a les ordres del tècnic australià Ange Postecoglou vestint la samarreta de l’únic equip d’Anglaterra que repetirà participació al Trofeu Joan Gamper, tot i que, en la pràctica, serà el primer cop que el Tottenham s’enfronti a l’amfitrió. L’any 1986 els londinencs van jugar en aquest trofeu d’estiu, però aleshores es disputava entre quatre equips, una competició tipus final four, i els Spurs no van aconseguir arribar a la final contra el Barça perquè van ser eliminats en semifinals contra el PSV Eindhoven en els penals. Per la seva banda, els blaugrana van superar el Milan per 3-1 i van endur-se la copa de campions. Els altres equips anglesos que han jugat el Gamper han estat l’Ipswich Town (1981), el Nottingham Forest (1983), l’Aston Villa (1984), el Manchester City (2009) i l’Arsenal (2019).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)