Barça

El successor de Piqué

Iñigo Martínez destaca pel seu caràcter competitiu i pretén transmetre aquesta força als més joves

El central es troba en plena fase de recuperació del mal que té a la fàscia dreta des de fa mesos

Quan el Barça et truca, els ulls et fan pampallugues. És el millor equip del món i un fa la maleta ràpidament per instal·lar-se aquí
Hi ha una línia defensiva molt bona, però tindré oportunitats i he d’aprofitar-les
Íñigo Martínez
JUGADOR DEL FC BARCELONA
La defensa en sortirà reforçada i busquem en tu lideratge i motivació envers els teus companys
Joan Laporta
PRESIDENT DEL FC BARCELONA
Fa un any érem conscients de la necessitat a mitjà termini de substituir Piqué
Mateu Alemany
DIRECTOR esportiu FC BARCELONA

Ser soci del FC Barcelona té nombrosos avantatges, entre ells, “descomptes en productes oficials, promocions exclusives i també votar”, va explicar ahir Joan Laporta a Iñigo Martínez mentre li feia entrega del carnet d’afiliat durant la seva presentació com a nou jugador blaugrana. Un moment ben laportià que va provocar el riure de tots els presents al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva Joan Gamper, però que amb l’agudesa que li és característica, el president va aprofitar l’escena per reivindicar una altra vegada el model de propietat, ja que des de fa un temps és un tema que genera confusió, i el va fer lligar amb l’estil de governança de l’Athletic Club per fer sentir el jugador basc una mica més a prop de casa.

Desconeixem si el model de propietat d’un club és condició sine qua non per a Iñigo Martínez recaure a les seves files, però el que sí que va assegurar és que la situació econòmica de l’entitat i la incertesa de la seva inscripció a la lliga són mals menors, perquè “quan el Barça et truca, els ulls et fan pampallugues”. “Només cal veure el projecte esportiu, l’ambició i les ganes de capgirar aquesta situació. És el Barça, el millor equip del món, i un fa la maleta ràpidament per instal·lar-se aquí”, va exposar durant la seva primera roda de premsa com a futbolista culer. També va recalcar que una de les motivacions per vestir de blaugrana és l’actual tècnic: “Si veure jugar Xavi ja era increïble, imagina’t tenir-lo d’entrenador.”

I amb ell precisament ha pogut parlar aquests dies, tot i que “no en profunditat, però m’ha transmès confiança i m’ha dit que estigui tranquil, que tot sortirà bé”, va dir davant dels mitjans de comunicació. Com a apunt, a Iñigo no el preocupa el seu registre en la competició estatal, i va assegurar que té “una tranquil·litat absoluta en aquest sentit”. Va indicar que, per la seva banda, ell continuarà fent el seu treball “de la millor manera possible per donar el 100% per aquest club”. Tampoc l’inquieten les crítiques que certs sectors del barcelonisme aboquen sobre el seu fitxatge pel fet de tenir 32 anys: “L’edat no té res a veure en això. Hi ha jugadors més grans que jo que continuen rendint al màxim nivell en grans equips. És més una qüestió de sensacions, i alguns ens sentim millor de més grans.”

Únic esquerrà
A més de ser nou soci del Barça, Iñigo Martínez també ho és, a partir d’ara, de Ronald Araújo i d’Andreas Christensen, un eix de la defensa que s’ha consolidat en els últims mesos de competició i que és indestructible, llevat que aparegui una força major, però el fet que el central basc sigui l’únic que domina la cama esquerra pot aportar-li un cert avantatge quan Xavi necessiti variar la tàctica en funció del rival, incloent-hi una possible modificació de l’esquema i apostar per fixar tres centrals a la línia defensiva. El tècnic terrassenc encara no hi ha dit la seva, però sí que ho va fer Mateu Alemany en declarar: “Fa un any érem conscients que hi havia una necessitat a mitjà termini de cercar un perfil semblant al de Piqué, i un dels primers noms que van sortir va ser el d’Iñigo, tenint en compte la situació econòmica del club i l’obligació d’ajustar el pressupost per fer aquesta adquisició.” És a dir, que el basc arriba al conjunt culer com a substitut del central català. Ni les comparacions ni la competència fan flaquejar el jugador nascut a Ondarroa, que va assegurar que havia patit com a rival el treball que el seu actual equip va fer l’any passat. “Hi ha una línia defensiva molt bona, i Xavi ha ajudat molt en aquest sentit, però tampoc no tinc dubtes que tindré oportunitats i que he d’aprofitar-les”, va manifestar amb seguretat. Aquestes ocasions també passen per treure’n profit en la Champions, una competició que li fa “molta il·lusió”. El defensa va recordar el seu pas per aquest torneig amb la samarreta de la Real i va assegurar que té “moltes ganes de tornar a viure aquests partits”, ja que creu que “no hi ha res millor per a un jugador”. Fent gala del seu optimisme, Martínez va assegurar que aquest any “serà bonic”. Una característica del central que va més enllà dels terrenys de joc i que tant Alemany com Laporta van destacar ahir va ser la capacitat d’influència que té: “Estem molt orgullosos de poder tenir un jugador amb el teu talent, la teva experiència i el teu caràcter. La defensa en sortirà reforçada, i busquem en tu lideratge i motivació envers els teus companys”, va exposar el president. Un tret que el mateix Iñigo s’enorgulleix de tenir: “M’agrada la meva forma de competir i de transmetre al company les ganes de voler guanyar sempre.” El fet d’arribar nou a un vestidor no suposarà un límit per desenvolupar aquest paper, ja que explica: “Fa molts anys que estic en aquest negoci i sé com funciona. Puc aportar molt a l’equip en aquest àmbit en un vestidor on hi ha molta gent jove, i vinc a ajudar, a ensenyar i a fer de tot per poder jugar”, va sentenciar.
Fase de recuperació
Per poder jugar, però, necessita fer net de la lesió que té a la fàscia dreta, un mal “complicat perquè és una molèstia que dura bastant de temps”, però va assegurar que nota “una gran millora”, sobretot després de “prendre la decisió de realitzar una petita intervenció de només cinc minuts”, va admetre per primer vegada. De fet, des que es va incorporar als entrenaments del Barça aquesta setmana, el basc només ha pogut fer exercicis en solitari, però està serè perquè li han comunicat que “no hi ha pressa i que el més important és recuperar sensacions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)