Barça

PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU BARÇA-WOLFSBURG

22-04-2022 (UWCL)

Encara podia ser més històric

El Barça va reunir 91.648 persones, un rècord d’assistència en un partit femení, setmanes després d’haver assolit la fita per primer cop

Les de Giráldez van encarrilar el pas a la final amb una autèntica exhibició futbolística

Barça 5 Wolfsburg 1

BARÇA:Paños; Torrejón, Paredes, Mapi León, Rolfö; Patri, Aitana (Mariona, 81’), Alèxia (Engen, 90’); Graham Hansen (Leila, 90’), Jenni Hermoso i Crnogorcevic (Clàudia Pina, 73’).WOLFSBURG:Schult; Wilms, Hendrich, Janssen, Rauch; Roord (Blomqvist, 76’, Starke 90’+2), Lattwein; Popp (Pajor, 61’), Huth, Jonsdóttir (Knaak, 90’+2); i Wassmuth.GOLS:1-0 (3’) Aitana. 2-0 (10’) Hansen. 3-0 (33’) Hermoso. 4-0 (38’) Alèxia. 4-1 (73’) Roord. 5-1 (85’) Alèxia, de penal.ÀRBITRE:Sandra Bastos (portuguesa).T.G.:A Pajor i Janssen, del Wolfsburg.T.V:Cap.PÚBLIC:91.648 espectadors.

Amb 91.553 persones no n’hi havia prou. Que el primer enfrontament del Barça femení a l’Spotify Camp Nou enterrés el rècord d’assistència en un partit de dones, xifrat en les 90.185 persones que van presenciar la final del mundial del 1999 al Rose Bowl de Pasadena, no era suficient. Després dels quarts de final de la lliga de campions contra el Real Madrid, tocava el Wolfsburg en les semifinals. Resultat? Sold out en poc més de 24 hores. Els qui ja havien anat a l’estadi contra el conjunt blanc, volien repetir. Tant aquells que ja eren seguidors del conjunt de Jonatan Giráldez, com els que per primera vegada havien vist un partit del femení. Els qui s’ho havien perdut, no volien tornar a cometre el mateix error. I aquella tarda del 22 d’abril del 2022, en la vigília de Sant Jordi, no va decebre a ningú.

El Barça va tornar a atropellar el rival. El Wolfsburg es presentava al Camp Nou com una mena de bèstia negra, ja que el balanç era de tres partits contra les alemanyes i tres derrotes. Bon dia per trencar les estadístiques i sumar la primera victòria contra les llobes –ara, per sort, ja en són dues. Les de Giráldez van anar per feina i en 45 minuts ja guanyaven per 4-0. Aitana, Graham Hansen, Jenni Hermoso i Alèxia es van encarregar de fer gaudir un estadi que feia més patxoca que el dia del Madrid, i això que el partit era a la mateixa hora (18.45 h).

Va ser una exhibició del Barça, que va fer el que va voler amb un Wolfsburg perdut i que només va poder sobreposar-se després del descans. Però ja era massa tard. El gol de Roord no tindria conseqüències. De fet, les blaugrana encara en farien un cinquè, obra d’Alèxia des del punt de penal. En el tram final, el moment. La megafonia de l’estadi va anunciar que, de nou, se superava el rècord d’assistència en un partit femení: 91.648 espectadors. I, de nou, com el 30 de març, el Camp Nou va esclatar. La unió entre afició i equip ja era imparable, i es va veure a Torí i a Eindhoven.

Va ser una tarda rodona. Rècord, golejada i un peu i mig a la final. Una festa. Una pàgina més en la història d’aquesta generació de futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)