Barça

Lewy (volum II)

Lewandowski s’incorporarà avui a la pretemporada amb el Barça i es retrobarà amb Gündogan, amb qui va ser finalista de la Champions el 2013 amb el Dortmund

Ahir es va complir un any del fitxatge del polonès, que, després de marcar 33 gols en el primer curs com a blaugrana, ara, a punt de fer 35 anys, assumeix el repte d’Europa

Dia de retrobament especial a la ciutat esportiva per a Robert Lewandowski i Ilkay Gündogan. Després de coincidir fa anys en aquell Dortmund de Jürgen Klopp, ara el Barça de Xavi els torna a unir. Serà el bateig de l’internacional alemany, que avui serà presentat oficialment com a blaugrana després que dijous Íñigo Martínez obrís el foc. Serà la seva primera presa de contacte i podrà saludar un vell amic com Lewandowski, que s’incorpora precisament avui a la pretemporada, juntament amb noms com ara Ter Stegen, Kounde, Christensen, Gavi, De Jong, Kessié, Dembélé i Abde. El polonès torna a escena després de les vacances just un any i un dia després de la fumata blanca entre el Barça i el Bayern de Munic. Ahir es va complir un any del seu fitxatge. El 16 de juliol de fa un any el Barça i el club bavarès van emetre el doble comunicat confirmant el traspàs per 45 milions d’euros fixos més 4 en variables. Lewandowski va signar per quatre temporades i va abandonar la Bundesliga després de 12 temporades. Un cop oficialitzat el fitxatge, Lewandowski va posar rumb a Miami, on precisament aquesta matinada han estat presentats Leo Messi i Sergio Busquets amb el seu nou club. L’Inter de Miami va ser el primer rival del Barça la passada temporada, però Lewandowski no va disputar aquell partit. La seva estrena es va produir el 24 de juliol en el clàssic contra el Real Madrid a Las Vegas, que el Barça va guanyar amb aquell gol de Raphinha. El 20 de juliol Lewandowski va ser presentat en un acte amb Joan Laporta a l’hotel Conrad Fort Lauderdale Beach de Florida, però la seva presentació oficial va acabar tenint lloc el 5 d’agost al Camp Nou.

En el seu primer any com a blaugrana dels quatre que té signats, Lewandowski ha marcat 33 gols en 46 partits i ha repartit un total de vuit assistències. Lluny dels 50 gols que va marcar en la seva última temporada amb el Bayern, però suficients per certificar el trofeu Pitxitxi al davant de Karim Benzema. “Estic preparat per jugar contra el Madrid, sé com jugar contra ells, però no serà una competició amb Benzema”, va advertir el mateix Lewandowski el dia de la presentació. Malgrat el seu discurs, el polonès ha guanyat la pugna a Benzema i s’ha convertit en el líder que Xavi Hernández buscava. Robert ha sabut cobrir el buit de Messi, avalat pels galons, l’ascendència que ha generat en el vestidor amb els joves com ara Pedri i Gavi, i ha ajudat a recuperar la il·lusió entre el barcelonisme. Els títols també han ajudat: una lliga i una supercopa. Pitxitxi i doblet per al polonès. En aquest segon any, el repte és clar: Europa. Després de dos anys abocats a jugar l’Europa League, el Barça necessita recuperar el seu estatus en la Champions, una competició en què el curs passat Lewandowski va marcar cinc gols que no van permetre superar la fase de grups. La Champions 23/24 espera Lewandowski i Gündogan. Aquella Champions que se’ls va escapar el 2013 a Wembley contra el Bayern, la volen ara amb el Barça.

GRAN PRIMER ANY

Lewy ha fet 33 gols, ha guanyat dos títols i el Pitxitxi i ha estat el líder esperat

AMBICIÓS

En aquest segon any el polonès, un dels aspirants al braçal, ha de fer un salt a Europa

Avui, dia Gündogan

Ilkay Gündogan signarà avui el seu nou contracte amb el Barça a les 11 h en un acte privat amb Laporta. A les 11.25 h escenificaran la firma a la gespa de la ciutat esportiva i a les 12.15 h està prevista la primera roda de premsa davant dels mitjans informatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)