Barça

Desbloqueig imminent

El Barça i el Girona encaixen una peça important en el trencaclosques en què s’ha convertit el traspàs d’Oriol Romeu als blaugrana amb l’oficialització de la cessió per un curs de Pablo Torre als blanc-i-vermells

La incorporació del mitjapunta amb els gironins forma part de l’acord pel pivot d’Ulldecona, per qui els culers, a més, pagaran 4 milions

L’operació d’Oriol Romeu ja és a punt de tancar-se. Està tot pràcticament acordat entre el Barça, el Girona i el futbolista, però a última hora d’ahir encara quedaven alguns serrells per pentinar. S’espera que l’anunci sigui avui, ja que la idea en el club culer és que el d’Ulldecona s’entreni aquest matí a les ordres de Xavi Hernández i pugi a l’avió que també avui mateix portarà la plantilla cap als Estats Units per dur-hi a terme la gira de pretemporada. De fet, el futbolista, que dilluns va passar la revisió mèdica, ahir va estar a la ciutat esportiva Joan Gamper, on ja va veure’s amb l’entrenador, que tindrà per fi el recanvi que reclamava en la posició de Sergio Busquets després dels fallits intents per Martín Zubimendi (Real Sociedad), Joshua Kimimich (Bayern) i Marcelo Brozovic (Inter, traspassat a l’Al-Nassr). És clar, doncs, que la negociació, llarga i tediosa, entre l’entitat blaugrana i la blanc-i-vermella hauria de finalitzar amb èxit de manera imminent.

De fet, ahir al vespre va encaixar una altra peça del trencaclosques en què s’ha convertit la negociació, amb la cessió per una campanya de Pablo Torre a l’equip gironí. I és que en l’operació pel traspàs de Romeu al Barça, que pagarà uns 4 milions d’euros al Girona, també hi entra la cessió del futbolista de 20 anys fins al 30 de juny del 2024.

En aquest sentit, s’entreveu l’entitat gironina com una destinació ideal per a Torre, que en la seva primera temporada en el conjunt blaugrana amb prous feines ha comptat per a Xavi Hernández. El talentós mitjapunta, que va aterrar l’estiu passat procedent del Racing de Santander, ha acumulat només 338 minuts de joc en totes les competicions (138 en la lliga en vuit participacions, 94 en la Champions League en tres participacions i 106 en la copa en dues participacions). Amb el primer equip culer ha jugat en l’última temporada 13 partits, amb una mitjana de 26 minuts en cadascun. Una misèria per a un futbolista tan jove, que tampoc amb el filial ha tingut participació (246 minuts en tres partits a primera Federació). “Segurament he estat molt injust amb futbolistes que mereixien més minuts. Intento ser el més just, però és normal que algun senti injustícia. Pablo juga molt bé entre línies i a pilota parada és molt bo. Ens ajudarà”, va justificar Xavi durant l’any. “Hi ha molta competència, està jugant minuts en el primer equip del Barça, i això ja és molt”, va afegir en una altra ocasió. Ara, de blanc-i-vermell, estarà en un lloc perfecte per rodar-se i mostrar-se en el primer nivell. També que Míchel en sigui el tècnic, ja que és l’autor d’un conjunt que vol la pilota i que requereix atreviment dels seus homes més avançats, li pot ser molt beneficiós per al seu creixement.

ORIOL ROMEU

L’anunci del fitxatge pel Barça del pivot defensiu s’espera per avui mateix

PABLO TORRE

En el Girona té una destinació ideal per mostrar-se i rodar-se en el primer nivell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)