Barça

Set promeses que cal seguir

Xavi s’ha endut a la gira tres cares noves i torna a confiar en quatre jugadors que va cridar l’any passat

A la tornada caldrà decidir si es queden al filial, pugen o van cedits

El Barça està gaudint en l’actualitat d’una molt bona collita de joves promeses, gràcies a les llavors plantades i cultivades amb cura en els darrers anys en el futbol de base. Tal com manen els valors i la identitat del club, Xavi Hernández ha seguit la tradició de mirar cap a la Masia quan es necessiten recursos, principalment si aquests són econòmics, com avui dia, des que va tornar a casa reconvertit en entrenador.

De fet, en la seva estrena com a tècnic del Barça, el 20 de novembre del 2021, el terrassenc va apostar per col·locar en l’onze inicial el debutant Ilias Akhomach en el derbi contra l’Espanyol a casa. L’internacional amb la selecció espanyola ja no forma part de la disciplina blaugrana perquè acaba de fitxar pel Vila-real, així com tampoc en formen part ja Mika Mármol (Andorra), Álvaro Sanz (Mirandés) i Ferran Jutglà (Bruges), tots ells debutants amb el primer equip durant la temporada 2021/22.

Estanis Pedrola també es va estrenar aquell curs en el mateix partit que Sanz, a Son Moix, però en aquest cas el davanter continua a les files del Barça Atlètic, tot i que aquest any no ha jugat amb el primer equip, encara que entre el març i l’abril va entrar cinc vegades en convocatòries de lliga i copa. Els qui també han estat cridats en el curs 2022/23 són el porter Ander Astralaga, els migcampistes Unai i Pau Prim, i els davanters Marc Guiu i Dani Rodríguez. Els últims quatre van ser presents en la darrera jornada contra el Celta.

Més sort han tingut els seus companys Marc Casadó, Chadi Riad, Ángel Alarcón, Aleix Garrido i Lamine Yamal, els cinc joves del planter que han vist complert el somni de debutar amb el primer equip en la primera temporada completa de Xavi com a entrenador del Barça. Però el passat dura poc a la memòria del món del futbol i ara que ja estem en una nova temporada, el comptador de rendiment es reinicia i s’han de tornar a guanyar les garrofes.

Tot i gaudir fins ara de la confiança de Xavi, un parell es van haver de quedaral web ja no hi ésa terra a l’hora de distribuir els seients d’avió cap a la gira pels Estats Units. Van ser Riad, a qui el club busca una sortida i sembla que serà la de l’Sporting de Gijón, i Alarcón, que s’està recuperant d’una lesió als isquiotibials que es va fer a principis del mes de maig. A canvi, el tècnic va tornar a cridar a files Casadó, Garrido i Lamine Yamal –que ja han debutat–, a més d’Astralaga.

Les cares noves són Mikayil Faye, contractació de l’estiu del Barça Atlètic, i Álex Valle i Fermín López, que tornaven d’una cessió a l’Andorra i al Linares, respectivament. Protagonistes tots ells del baby Barça, una canalla amb molta projecció, encara que no tota té assegurada un futur al club per l’alt nivell dels competidors.

Fermín López Extrem

Xavi controla el bon paper que l’andalús va fer la temporada passada anant cedit al Linares. Titular indiscutible, es va convertir en el pitxitxi de l’equip anotant 12 gols, a més d’oferir quatre assistències. Actua per la banda esquerra, però també s’adapta a la posició de fals 9 i a la d’interior. Al pot petit hi ha la bona confitura.

Lamine Yamal Extrem

El davanter és el futbolista més jove de la història del FC Barcelona que ha debutat al primer equip en un partit de lliga. Ho va aconseguir amb 15 anys i 290 dies contra el Betis al Camp Nou davant 88.530 espectadors i va trencar així un rècord de precocitat que feia més de 82 anys que durava. Va estar a punt de marcar.

Álex Valle Lateral esquerre

Amb Balde encara en fase de recuperació de la lesió al turmell, el tècnic terrassenc aposta per aquest jove que està de tornada de l’Andorra, on ha guanyat experiència jugant set partits de segona divisió. A primera FEF sota les ordres de Rafa Márquez, el badaloní sortia sempre d’inici, però amb Xavi haurà de disputar-se el lloc també amb Marcos Alonso.

Mikayil Faye Central

El senegalès ha arribat aquest mercat procedent de l’NK Kustosija Zagreb, penúltim de la segona divisió croata, a canvi de cinc milions d’euros, i té contracte per quatre temporades, amb una clàusula de rescissió de 400 milions. En tres mesos a Croàcia, el central esquerrà va ser titular en 11 dels 13 partits que va jugar.

Aleix Garrido Mig centre

Aficionat culer des de l’edat de benjamí, el jugador de Ripoll ja es va estrenar la primera vegada que Xavi el va cridar. Provinent del juvenil A, Garrido va entrar en substitució d’Ansu Fati a sis minuts del final de l’Elx-Barça i va mostrar detalls de la seva bona visió de joc. Aquell mateix mes d’abril, va renovar el vincle amb el club blaugrana fins al 2025.

Marc Casadó Pivot

El primer jugador del planter a qui va trucar Xavi. Tot i que ja sumava quatre convocatòries amb el primer equip, el seu debut va ser a la República Txeca contra el Viktoria Pilsen, on va jugar a la seva posició natural i va resoldre bé les accions. Ha estat present en totes les competicions, però no ha tornat a disposar de minuts.

Ander Astralaga Porter

Suma dues convocatòries amb el primer equip, però no ha pogut celebrar el debut. Va ser el tercer porter suplent en la sortida a Montilivi i, un cop guanyada la lliga, va tornar a entrar a la llista contra la Real. Format al planter de l’Athletic, el basc va arribar a la Masia el 2018. Va bé de peus i té agilitat i bons reflexos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)