Barça

“Omplir el buit de Busquets és un gran repte”

El Barça presenta Oriol Romeu en un acte al Memorial Coliseum de Los Angeles i el d’Ulldecona admet que quan Xavi el va trucar va ser una sorpresa

Sobre Sergio Busquets, diu que és el millor 5 que ha vist mai, però afirma que el repte li arriba en el millor moment de la seva carrera

Bateig d’Oriol Romeu al Memorial Coliseum de Los Angeles. A diferència d’Íñigo Martínez i Ilkay Gündogan, presentats la setmana passada damunt la gespa de la ciutat esportiva Joan Gamper, la presentació del d’Ulldecona, el tercer fitxatge del Barça per a la temporada 2023/24, va tenir lloc ahir als Estats Units. Similar format al de Robert Lewandowski. En la gira americana de fa un any, el polonès va ser presentat en un acte amb Joan Laporta a l’hotel Conrad Fort Lauderdale Beach de Florida i una vegada l’equip va haver tornat a Barcelona, el club va organitzar una presentació més multitudinària al Camp Nou amb tots els mitjans catalans. Passarà el mateix amb Romeu.

El migcampista català va estar acompanyat ahir pel president Joan Laporta, el vicepresident Rafa Yuste i el director de futbol Mateu Alemany. En l’acte també hi van ser presents altres directius com Escudero, Puig i Soler. Tots ells van ser testimonis de la il·lusió que transmet Romeu quan parla del seu retorn al Barça: “M’arriba el repte més important de la meva carrera. En tots els sentits.” “Les emocions són molt boniques després d’estar fent voltes per molts llocs. Han estat dies frenètics i estressants, però tot s’ha acabat bé, ara cal adaptar-se i donar tot el que em demana el tècnic.”

El factor Xavi

El d’Ulldecona va marxar el 2011 a aquell Chelsea d’Andre Villas-Boas i ara, 12 anys després, torna al club de la seva vida per omplir el buit de l’home que li barrava el pas fa més d’una dècada. Busquets va ser un tap per a Oriol Romeu. Ara és ell qui ha d’omplir el buit de l’excapità. “Busquets ha emmarcat una època, ha estat el millor 5 que he vist. Omplir el forat que ell deixa són paraules grans”, confessa. No l’espanta el repte i confia retornar la confiança que Xavi ha dipositat en ell: “Parlar amb Xavi va ser molt positiu. Hem tingut contacte i relació. Li vull tornar confiança.” “Xavi és un referent per a mi i per a qualsevol que estimi el futbol. Em va trucar durant les vacances i em va dir que volia que vingués. Va ser un sentiment de felicitat, d’il·lusió. Que ell pensi en la teva figura per ocupar aquesta posició és un privilegi.” “Puc aportar com a pivot posicional, donant equilibri. El meu punt fort és la part física, però també segueixo creixent amb la pilota i segur que ho continuaré fent amb l’ajuda del mister. Estic preparat per afrontar aquest repte.”

Mateu Alemany va aprofitar l’acte per explicar de quina manera es va cuinar l’operació: “Quan Busi va decidir anar-se’n va aparèixer un repte important. Hi ha hagut un procés llarg amb molts noms i quan es va posar sobre taula el nom d’Oriol Romeu, Xavi no ho va dubtar. Té el nostre ADN, és de la casa. Se’n va valorar també el comportament i el lideratge. La part professional d’exigència preval quan valorem un fitxatge. La clàusula no estava definida perquè hi havia una sèrie de variables. Ho vam decidir amb la Lliga i el Barça va pagar íntegrament la clàusula.” També Laporta va voler remarcar el pes que ha tingut Xavi en el fitxatge del d’Ulldecona: “Gràcies perquè sabem que tenies ganes de tornar al club. Tenies segell Barça i has fet una gran temporada al Girona. Saps com juguem i això ajuda molt. Xavi volia el teu fitxatge des del principi i hem complert el que ens havien proposat.”

Agraït amb el Girona

Després de dues temporades al Chelsea, una al València, una a l’Stuttgart, vuit al Southampton i una altra temporada al Girona, Romeu és conscient que el seu gran any a Montilivi al costat de Míchel ha estat l’element clau per seduir Xavi: “Fa un parell d’anys estava molt bé a Anglaterra i sabia que volia fer un pas endavant més. Anar al Girona m’ha permès jugar al tipus de futbol que m’agrada. Volia anar a un gran i ho he aconseguit gràcies a aquesta gran temporada.” “La temporada que vam fer al Girona em va ajudar a demostrar que podia dominar els partits. L’impacte que va tenir Míchel a mi em va ajudar i em va donar l’oportunitat que Xavi es fixés en mi.”

El Barça jugarà aquesta pròxima matinada el primer amistós de la gira, contra el Juventus, al Levi’s Stadium de Califòrnia (04.30 h) i caldrà veure si Xavi ja donarà minuts a un Oriol Romeu que tot just dimecres feia el seu primer entrenament com a blaugrana.

ELS PROTAGONISTES

Xavi és un referent per a qualsevol que estimi el futbol. Em va trucar durant les vacances i em va dir que volia que vingués
Quan es va posar sobre taula el nom d’Oriol Romeu, Xavi no ho va dubtar. Romeu té ADN Barça
Mateu Alemany
M’arriba el repte més important de la meva carrera. El gran any al Girona ha fet que Xavi es fixés en mi
Oriol Romeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)