Barça

La maleta sense desfer

Com ja va passar la temporada passada, en què va marxar cedit al València, Nico González haurà de marxar del Barça aquest estiu

Amb diverses propostes sobre la taula, el seu futur s’entreveu al Porto

Nico González s’haurà de tornar a buscar la vida fora del Barça. Amb Oriol Romeu, Ilkay Gündogan, Gavi, Pedri, Frenkie de Jong, i encara amb Franck Kessie, Xavi Hernández no li veu lloc a la medul·lar i marxarà com ja va fer l’estiu passat, en què va recalar al València. Després d’un curs foguejant-se a l’alt nivell i sent important a l’equip valencianista, aquest semblava una bona oportunitat per aconseguir una plaça a la plantilla culer, i més amb l’adeu de Sergio Busquets, però Xavi no el veu de pivot sinó més d’interior i en aquesta demarcació n’hi ha molts. Nico vol jugar, Xavi no li pot garantir i la solució és clara: sortir. I això farà el futbolista de 21 anys, que, de fet, ja no ha anat a la gira pels EUA que està fent l’equip blaugrana.

D’aquesta manera, Nico està esperant resoldre el seu futur. Durant l’estiu, representat per Jorge Mendes, ha rebut diverses propostes, entre altres una del Girona, però sembla que finalment acabarà al Porto, l’opció que més li agrada. Allà, entrenat per Sergio Conceição, competiria per guanyar la lliga de Portugal i també participaria en la Champions League. Les tres parts, però, han d’arribar a un acord, i en cas de ser un traspàs, a l’entitat blaugrana volen que consti amb una opció de recompra, per tal de no perdre el control sobre el jugador.

Pràcticament sense desfer la maleta, doncs, Nico tornarà a acomiadar-se del Barça. El de la Corunya, que va arribar en edat d’infantil al club, va passar per totes les categories fins al filial, en què va cridar l’atenció de Ronald Koeman, aleshores entrenador del primer equip blaugrana. El tècnic neerlandès li va donar l’oportunitat en la lliga el 15 d’agost del 2021 i aquella temporada (2021/22), en què Xavi va rellevar Koeman a meitat de curs, va tenir força participació. En la lliga va disputar 27 partits, 12 com a titular; en la Champions League quatre, dos com a titular; en l’Europa League tres, dos com a titular, i en la copa dos, un com a titular. Uns números més que prometedors per a un noi de 19 i 20 anys. Tot i això, tot seguit va decidir marxar per agafar rodatge i va triar el València. I a Mestalla ha tingut una temporada complicada, ja que l’equip valencianista ha patit de valent per aconseguir la salvació. A més, una fractura del cinquè metatarsià del peu esquerre el va deixar quasi tres mesos lesionat –de gener a mitjans de març–, però un cop recuperat es va convertir en un fix per a Rubén Baraja i va ser capital. Amb el València ha disputat un total de 27 partits, 18 com a titular.

EN ESPERA

El migcampista de 21 anys ja no ha anat a la gira blaugrana pels Estats Units

LA DADA

27
partits
ha jugat Nico aquest curs al València, tot i perdre’s gairebé tres mesos de lliga per lesió.

Gustavo Maia, que va costar 4,5 milions, es desvincula del club

Gustavo Maia deixa de formar part del Barça. El club va anunciar ahir la desvinculació del jugador, que tenia contracte encara fins al 2025 i que va costar 4,5 milions d’euros l’estiu del 2020, quan va arribar procedent del São Paulo. Només va jugar 8 partits amb el filial el curs 2020/21. Els dos restants els va jugar cedit a l’Internacional de Porto Alegre i al València Mestalla.

El Barça cobrarà del traspàs de Malcom a l’Al-Hilal saudita

L’Al-Hilal de l’Aràbia Saudita fitxarà Malcom –exblaugrana, ara al Zenit– per 60 milions d’euros. I d’aquesta operació el Barça en veurà alguns diners ja que, quan va acordar el traspàs del brasiler amb el Zenit per 40 milions, va quedar estipulat que el club blaugrana s’emportaria un 7,5% de la plusvàlua d’una futura venda. Seran, doncs, 1,5 milions per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)