Barça

Preparats

Oriol Romeu i Ilkay Gündogan estan a punt per estrenar-se amb la samarreta del Barça, en el partit que aquesta matinada (4.30 h) el conjunt culer disputa contra l’Arsenal

Iñigo Martínez, lesionat, haurà d’esperar

Els partits de pretemporada no acostumen a tenir gaire història. La càrrega d’entrenaments hipoteca el rendiment, que també és afectat per la calor i la falta de ritme competitiu a causa de la inactivitat de les vacances. Sí que, malgrat tot, tenen un al·licient, aquests partits amistosos: veure les cares noves, les noves incorporacions amb la nova samarreta. I aquest és el principal que tindrà la parròquia culer en la posada en escena del Barça 2023/24, que aquesta matinada (4.30 h / TV3 i Movistar Champions Tour) s’enfrontarà a l’Arsenal al SoFi Stadium d’Inglewood (Los Angeles). Serà el moment per veure l’estrena d’Oriol Romeu i Ilkay Gündogan de blaugrana, quatre dies més tard del previst, a causa de la gastroenteritis vírica que va afectar diversos futbolistes de la plantilla i que va obligar a suspendre el duel contra la Juventus dissabte passat. Els dos nous fitxatges, doncs, estan a punt; en canvi, no ho està Iñigo Martínez, que, lesionat, encara no podrà debutar i haurà d’esperar més.

A excepció del central basc, Xavi Hernández té disponibles la resta de jugadors que formen l’expedició, 31. Caldrà veure, però, quin paper dona a aquells que són a la rampa de sortida com Clément Lenglet, Sergiño Dest i Franck Kessie. Serà dia, també, per veure els joves del planter que estan amb l’equip en territori nord-americà: Marc Casadó (pivot), Aleix Garrido (interior), Lamine Yamal (extrem), Fermín López (extrem), Àlex Valle (lateral esquerre), Ander Astralaga (porter) i Mikayil Faye (central); aquest últim, senegalès de 19 anys fitxat pel Barça Atlètic procedent de l’NK Kustosija Zagreb, de la segona divisió croata.

L’Arsenal, reforçat

El rival que es trobarà el conjunt blaugrana, l’Arsenal, és un equip d’envergadura. El curs passat va disputar la Premier League fins al final al Manchester City i sota la direcció de Mikel Arteta, que afronta la cinquena temporada al capdavant dels gunners, continua creixent. A més, té múscul econòmic i, sense anar més lluny, aquest estiu ha fet tres fitxatges que li han de permetre fer un nou salt competitiu. Ha incorporat Declan Rice (West Ham) per 116 milions d’euros, Kai Havertz (Chelsea) per 75 i Jurrien Timber (Ajax) per 40.

Iñigo, amb fasciïtis plantar, continua la recuperació

El central basc serà l’única baixa blaugrana contra l’Arsenal. I és que l’esquerrà es continua recuperant d’una fasciïtis plantar. Des que va aterrar a Los Angeles està fent treball a part. Iñigo Martínez ve d’una campanya complicada amb les lesions en què només va disputar 18 partits oficials. Una fasciïtis plantar que el va tenir fora des del gener fins al març i que li segueix fent la guitza, i unes molèsties musculars des de l’abril en són la causa.

Nico ja és a Porto; Kessie té l’opció de la Juventus

El Barça continua treballant en les sortides. En aquest sentit, l’oficialitat de la incorporació de Nico al Porto està per caure. El migcampista gallec, que ja no ha anat a la gira, és precisament a Porto, esperant que l’operació –que s’ha de veure si és una cessió o un traspàs– es concreti. Un que sí que és a la gira i que també podria deixar el club culer és Franck Kessie. Des d’Itàlia ahir es va assegurar que el Barça té un acord amb la Juve i falta que el jugador hi doni el vistiplau.

Balde: “Serà un partit de Champions”

Alejandro Balde, un dels més afectats pel virus, va parlar en una roda de premsa abans del matx amb l’Arsenal. “Serà un partit de Champions i servirà per veure les nostres sensacions”, va dir el lateral esquerre, que és a prop de renovar un contracte que expira el 30 de juny de l’any que ve. “És cert que hi ha hagut converses i estem a prop, però és una cosa que deixo en mans dels meus representants i del club. Espero que es resolgui aviat”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)