Barça

Els noms propis de l’estrena

Ilkay Gündogan i Oriol Romeu debuten en la desfeta contra l’Arsenal, en un duel en què dels nous el més destacat és Ez Abde

El Barça 2023/24 es va presentar en societat. Després de no poder-ho fer dissabte contra la Juventus a causa de la gastroenteritis vírica que va afectar part de la plantilla, ho va fer ahir al SoFi Stadium d’Inglewood (Los Angeles) contra l’Arsenal. L’estrena –el primer dia de la samarreta blanca– va ser dura, amb derrota (5-3) contra l’equip orientat per Mikel Arteta, que, molt més rodat i amb tres partits de pretemporada ja a l’esquena, va ser molt superior al de Xavi Hernández. “La seva intensitat m’ha sorprès molt. No ha estat la normal per a un partit de preparació. Hi ha hagut moltes faltes tàctiques..., semblava més un partit de Champions que un amistós”, va explicar Xavi, que, no obstant això, va reconèixer els londinencs com a justos vencedors. “Ho han merescut. El motiu principal de la derrota ha estat la diferència d’intensitat i de to físic”, va justificar el de Terrassa.

Tot i això, per al tècnic el duel va ser útil des del punt de vista individual. “L’objectiu principal era que la gent s’activés físicament. No s’ha lesionat ningú i això és positiu sobretot per als jugadors que han superat un virus els últims dies”, va manifestar. A més, va ser el dia perquè les cares noves Ilkay Gündogan i Oriol Romeu s’estrenessin, així com també el jove Fermín López. “Han estat correctes”, va dir Xavi. “Tots han estat a un nivell similar. L’objectiu era que tots es posessin bé físicament”, va insistir.

Els noms propis més destacats del matx van ser Alejandro Balde i Ez Abde, que van rendir a molt bon nivell. Iñigo Martínez, que es recupera de la fasciïtis plantar, i Gavi, amb molèsties a l’esquena, es van quedar sense jugar, com Clément Lenglet, a la rampa de sortida. Sergiño Dest, un altre dels que s’entreveuen fora, sí que va tenir minuts. Els culers es van entrenar ahir per última vegada a Los Angeles i avui posaran el rumb cap a Dallas, on s’enfrontaran dissabte (23 h, hora catalana) al Madrid.

Tots els jugadors han estat a un nivell similar. El motiu principal de la derrota ha estat la diferència d’intensitat i de to físic
L’objectiu principal del partit era que la gent es posés bé físicament i s’activés. No s’ha lesionat ningú i això és positiu

Ferran es vol quedar

L’atacant valencià va disputar la segona meitat completa, va jugar de davanter centre i, tot i no entrar gaire en joc, va acabar marcant un gol (89’). A la rampa de sortida, al final de l’enfrontament va assegurar que no pensa a marxar: “Tinc contracte aquí, em quedaré. Ho tinc clar, estic capacitat per poder jugar al Barça. El que es digui de mi tant me fa.”

Bons minuts d’Abde

Dels futbolistes culers que millor rendiment van oferir en l’enfrontament. Retornat de la profitosa cessió a l’Osasuna, va tornar a demostrar que pot ser un bon element per a Xavi, sempre amb intenció amb la pilota i treballador i diligent sense. Va disputar la primera part d’extrem esquerre i va generar el gol de l’1-0 de Lewandowski amb una poderosa cavalcada des de camp propi.

Titularitat per a Dest

Cedit el curs passat al Milan, on amb prou feines va jugar, és un dels candidats ferms a sortir una altra vegada aquest estiu. Tot i això, contra l’Arsenal va sortir d’inici i va jugar el primer temps al lateral dret, però la seva actuació no sembla que pugui fer canviar d’opinió Xavi respecte a fer-li un lloc a l’equip. Molt poc atrevit i desafinat amb la pilota, es va mostrar també tendre en defensa.

Redebut de Romeu

Dotze anys després, Oriol Romeu va tornar a jugar amb el primer equip del Barça, amb el qual només havia sumat dues participacions en la lliga i en la supercopa en l’època en què l’entrenador era Pep Guardiola. Amb el dorsal 18, el mateix que va lluir el curs passat al Girona, va jugar la primera part en el pivot defensiu i no va tenir una estrena senzilla. Va entrar molt poc en joc i no va aconseguir ajudar en la sortida de pilota.

Balde és superior

El Barça té en el lateral barceloní de 19 anys un tresor. Heretarà el dorsal 3 i l’aspiració és que el porti molts anys amb la renovació ben encaminada. Contra l’Arsenal va entrar després del descans per jugar la segona meitat i va ser un autèntic punyal en atac, amb un xut al travesser inclòs. I, al darrere, va aconseguir solucionar l’avaria que Bukayo Saka havia produït en el primer temps a Marcos Alonso.

El primer dia de Gundo

Amb el 14 a l’esquena, el número que segurament acabarà lluint, Gündogan va disputar 45 minuts en la seva estrena com a blaugrana. El context del partit el va superar, l’equip no va ser capaç de trobar-lo en la sortida de pilota i, amb problemes per plantar-se al mig del camp, va tenir poquíssima incidència en el joc. Va tocar 30 pilotes i va tenir un 75% d’encert en la passada. Tot just va ser el primer dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)