Barça

La UEFA dona llum verd al Barça

Champions League. El màxim organisme futbolístic europeu confirma que el comitè d’apel·lació admet la participació del Barça en la propera edició de la lliga de campions

En el Barça regnava ja una absoluta tranquil·litat, després que fa prop d’un mes la UEFA li comuniqués que no hi hauria sanció pel cas Negreira, però ahir es va produir l’oficialitat. I és que el màxim organisme futbolístic europeu va confirmar que el seu comitè d’apel·lació havia admès la participació del club culer aquesta temporada en la Champions League i que el procediment relatiu a la seva admissió pel cas Negreira quedava suspès, tot i que es podrà reprendre d’ofici a petició dels inspectors d’ètica i disciplina (IED) encarregats del cas.

“El FC Barcelona és admès provisionalment a participar en les competicions de clubs de la UEFA 2023/2024. Es reserva una decisió futura sobre l’admissió o exclusió de les competicions de clubs de la UEFA”, va anunciar l’ens presidit per Aleksander Ceferin, que va afegir que l’entitat culer “està obligada a mantenir informats els inspectors del progrés de les investigacions en curs de forma proactiva i a proporcionar tots els documents i informació que sol·licitin”. La UEFA, que el mes de març passat va anunciar l’obertura d’una investigació al Barça pel cas Negreira i la designació d’inspectors disciplinaris per dur-la a terme, “convida” els inspectors “a continuar i finalitzar la investigació i a enviar un nou informe al comitè d’apel·lació de la UEFA sempre que considerin que cal avaluar l’admissió o exclusió del FC Barcelona”.

Ara sí, doncs, el Barça té llum verd de manera oficial. El conjunt blaugrana tornarà a disputar la Champions League; si no ho hagués fet hauria estat un cop duríssim, ja no només esportivament i socialment sinó també econòmicament, pels diners que proporciona la mateixa competició i també pels patrocinadors. Els culers seran presents el dijous 31 d’agost en el sorteig de la fase de grups.

Álex Collado fitxa pel Betis

Després de tretze anys Álex Collado deixa de ser jugador del Barça. El sabadellenc s’enrola al Betis, amb qui el club blaugrana va arribar a un acord que no inclou cap pagament dels andalusos. El mitjapunta de 24 anys marxa amb la carta de llibertat i l’únic que pot arribar a cobrar l’entitat culer per part dels verd-i-blancs seria un percentatge d’una futura venda. Collado firma un contracte amb el Betis fins al 30 de juny del 2029. Després de dues temporades cedit al Granada i a l’Elx, el jugador no comptava per a Xavi i a Sevilla intentarà enlairar-se. També jugarà al Betis Chadi Riad, defensa de 20 anys del filial, en el qual ha estat una peça fonamental aquest darrer curs, en què ha arribat a debutar en la lliga amb el primer equip. El Barça va tancar un acord amb el conjunt andalús, que obté la cessió del central fins a final de campanya, amb opció de compra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)