Barça

“Adeus e obrigado”, Nico

Mercat. El Barça traspassa el migcampista al FC Porto per 8,5 milions, amb una opció de recompra i un percentatge sobre una futura venda

De possible hereu de Sergio Busquets a ser una de les palanques econòmiques que tant procura el Barça aquest estiu. Nico González conclou la seva etapa com a blaugrana amb un trasllat definitiu al país que millor coneix i més domina el seu representant, Jorge Mendes. Ahir a la tarda, el Barça va fer oficial el traspàs del jugador de 21 anys a les files del FC Porto, el segon equip més potent de la lliga portuguesa, per un preu de 8,5 milions d’euros. L’acord entre els clubs preveu, a més, el dret dels catalans d’assegurar-se el 40 per cent del valor final d’una possible venda futura i també una opció de recompra dels drets del jugador fins al 30 de juny de 2025 per 30 milions d’euros.

González va vestir per primer cop la samarreta blanc-i-blava ahir mateix durant la seva presentació a l’estadi Do Dragão, hores abans que el seu nou equip disputés un amistós a casa contra el Rayo Vallecano. Com que el Porto no té problemes amb les inscripcions dels futbolistes, el gallec ja té assignat el dorsal 16, mateix número que va lluir en una de les temporades que va jugar al Barça Atlètic. L’internacional sub-21 firma per cinc temporades, fins al juny de 2028, amb una clàusula de rescissió de 60 milions d’euros. El migcampista és el segon reforç del Porto aquest estiu i tot indica que, si les lesions no li juguen una mala passada, ocuparà un lloc en l’onze titular de Sérgio Conceição.

Aquest últim any cedit al València, Nico ha estat un dels jugadors més destacats del conjunt xe, amb qui va disputar 26 partits, malgrat passar un parell de mesos fora dels terrenys de joc a causa del trencament del cinquè metatarsià del peu esquerre. En tornar a can Barça, les opcions de quedar-se eren pràcticament nul·les, ja que Xavi el veia més en posició d’interior i l’opció preferida per a aquesta temporada era buscar-li una nova cessió, però l’interès del club portuguès per tenir-lo en exclusivitat i la necessitat econòmica del Barça han acabat tancant un traspàs.

“Estic molt content, entusiasmat i amb moltes ganes de començar a jugar. Alguns companys portuguesos m’han parlat molt bé del club i estic segur que aquesta experiència serà increïble. Encara no he guanyat cap títol com a professional, així que tant de bo el primer sigui aquí”, va afirmar Nico.

CONTRACTE

Firma per cinc temporades, fins al 2028, amb una clàusula de 60 milions d’euros

TITULARITAT

Nico arriba al Porto per estar a l’onze inicial si és que les lesions li ho permeten
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)