Barça

Clàssic blaugrana

El Barça goleja el Real Madrid en el duel amistós dels Estats Units, amb dianes de Dembélé, Fermín López i Ferran Torres

BARÇA 3 REAL MADRID 0

REAL MADRID:Courtois; Carvajal. Militao, Alaba, Mendy (Fran García, 44’); Tchouameni, Bellingham (Joselu, 73’), Camavinga (Kroos, 58’); Valverde (Modric, 58’), Rodrygo (Brahim, 83’) i Vinicius. BARÇA:Ter Stegen; Araujo (Dest, 76’), Kounde, Christensen (Eric García, 29’), Balde (Marcos Alonso, 76’); Oriol Romeu (Ansu Fati, 76’), De Jong (Abde, 76’), Pedri (Fermín López, 66’), Gündogan (Sergi Roberto, 42’); Démbele (Raphinha, 66’)i Lewandowski (Ferran Torres, 76’). GOLS:1-0 (15’) Dembélé. 2-0 (85’) Fermín López. 3-0 (91’) Ferran Torres.ÀRBITRE:Allen Chapman.T.G.:a Frenkie de Jong, Oriol Romeu, Kounde i Raphinha del Barça; a Tchouameni, Camavinga, Alaba i Carvajal.T.V.:cap.PÚBLIC.:82.026 espectadors a l’AT&T Stadium d’Arlington (Texas).

El primer clàssic de la temporada va ser blaugrana. L’amistós, encara que d’això aquest tipus de duel té poc, se’l va emportar el Barça, que es va imposar (3-0) al Real Madrid, un resultat segurament exagerat d’acord amb el nivell ofert per tots dos. I és que va ser un duel força igualat, d’alternatives per als dos equips, en què els culers van ser qui més encert van tenir. Dembélé, l’home que és en boca de tothom darrerament per l’interès del PSG, va obrir la llauna en la primera meitat. I, després, en el tram final, va emergir Fermín López, per presentar-se en societat amb un golàs i una assistència per a Ferran Torres que van servir per sentenciar.

La primera part, que va acabar 1-0 favorable al Barça, va ser d’allò més completa pel que fa a entreteniment; minuts per tots dos equips, ocasions a ambdues àrees amb travessers inclosos, un penal fallat de Vinicius, algun episodi picant i amb tensió i, el pitjor, lesionats, tots amb problemes musculars, Christensen i Gündogan al Barça i Mendy, al Real Madrid.

Xavi Hernández va apostar per una alineació que, ara mateix, s’acosta bastant a la que seria la seva de gala. Ter Stegen sota pals, que va tenir força feina i que li va negar el gol en diverses ocasions a Rodrygo; Araujo, de lateral dret, amb Kounde i Christensen, a l’eix, i Balde, de lateral esquerre; una medul·lar composada per quatre migcampistes amb Oriol Romeu i Frenkie de Jong, més endarrerits amb pilota i Gündogan i Pedri, per fer el quadrat més endavant; i al davant, Dembélé a la dreta i Lewandowski a la punta de llança. Es van trobar còmodes els onze escollits en els primers compassos, ben dirigits a la base per De Jong i Romeu i amb uns participatius Gündogan i Pedri. El primer avís el va fer Romeu, que va estavellar una volea al travesser de Courtois i, després, va arribar l’1-0, de Dembéle (15’), que va culminar una fantàstica jugada de pissarra cuinada entre Gündogan i Pedri en una falta lateral.

Amb el pas dels minuts però, l’equip entrenat per Carlo Ancelotti es va fer amb les regnes del joc i va generar diverses ocasions als blaugrana. Les més clares, un penal de Vinicius que va xutar al travesser i una altra, aquesta triple, que va incloure un altre xut de Vinicius al travesser, una rematada de cap de Militao al pal i un nou xut de Carvajal en el refús que va treure la defensa culer sobre de la línia. En aquests moments de més problemes, el Barça ho buscava en transicions ràpides i Dembélé va estar a punt de fer el segon en un contra u que Courtois li va aturar.

I després de la represa, el guió va ser força similar al de la primera. Sense canvis, cosa inusual en un partit de pretemporada i  que demostrava que era més que un amistós per a tots dos equips, el conjunt culer va sortir i va manar, fins que l’equip madridista va aconseguir donar la volta a la dinàmica, encara que no amb l’autoritat del primer temps. Tot i això, va tornar a tenir oportunitats de claredat i va fer dos travessers més, un de Tchouameni i un altre de Vinicius, que va acumular fins a tres pilotes al pal en el partit d’ahir.

En el tram final sí que va fer canvis Xavi, i va entrar en escena Fermín López, el futbolista del planter que el curs passat va jugar al Linares de primera divisió FEF. La seva petja en l’enfrontament va ser impactant i va servir per resoldre el matx. Primer, va recollir una esfèrica a la frontal, després d’una recuperació de Sergi Roberto i amb una fuetada amb l’esquerra va marcar el 2-0 (85’). I, tot seguit, el jugador de 20 anys es va treure del barret una gran passada per a Ferran Torres (91’) que va tancar amb el 3-0.

TOCATS

Gündogan i Christensen van ser substituïts amb problemes musculars

ELS BLANCS, NEGATS

El Real Madrid va estavellar 5 pilotes al pal; Vinicius va fer 5 travessers

DEMBÉLÉ

L’extrem, al focus per l’interès del PSG, va obrir la llauna amb un gol de pissarra

FERMÍN LÓPEZ

Impactant presentació de l’interior de 20 anys amb golàs i assistència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)