La reivindicació d’Ansu Fati

El Barça ha tancat la gira pels EUA amb una victòria (1-0) contra el Milan a l’Allegiant Stadium de Las Vegas. Ja sense Dembélé, que a punt de signar pel PSG no ha disputat cap minut, la figura del partit ha estat Ansu Fati, que amb un golàs a la segona meitat ha estat l’artífex del triomf culer.

Ha estat un enfrontament que ha controlat majoritàriament el conjunt orientat per Xavi en què han tornat a deixar bones sensacions noms com Balde, Abde i Oriol Romeu, a més d’Ansu Fati. També ha estat dia perquè juguessin tots els nois del planter desplaçats i Mika Faye, Marc Casadó, Aleix Garrido i Àlex Valle que han entrat al final, han pogut jugar. També han tingut minuts Fermín López, titular, i Lamine Yamal, que ha entrat al segon temps. Només el porter Ander Astralaga, s’ha quedat sense jugar, Iñaki Peña ha completat tot el matx. No ha jugat per tant Ter Stegen, tampoc els tocats Christensen i Gündogan, ni tampoc Gavi i Iñigo lesionats. Lenglet i Kessié, a qui el club busca una sortida també han completat 90 minuts a la banqueta.

El duel contra els rossoneri l’ha començat el conjunt blaugrana amb autoritat i dominant-lo. En la primera part ha generat forces arribades sobre la porteria de Maignan, sent la ocasió més clara un xut al pal de Kounde.

Tot i això, no ha encertat l’equip culer fins després del descans (55’). Ansu Fati ha recollit una esfèrica de Balde escorat a l’àrea gran a la banda esquerra, ha retallat cap a dins i des del vèrtex s’ha tret una fuetada directa a l’escaire.

L’expedició blaugrana torna avui cap a Barcelona i està previst que aterrin a l’aeroport d’El Prat a les 20.30h de la tarda.