Barça

Sortides que alliberen

Els adeus d’Ousmane Dembélé, a punt de fitxar pel PSG, i Franck Kessie, que anirà a l’Al-Ahly, de l’Aràbia Saudita, serveixen al Barça per reduir massa salarial

El club blaugrana, a més, cobrarà diners de traspàs per ambdós futbolistes i, per tant, generarà ‘fair play’

El Barça continua treballant per generar fair play i poder formar, de nou, una plantilla competitiva. Per fer-ho necessita ingressos i reduir massa salarial, una fórmula que no és pas senzilla però que aquesta setmana ha aconseguit. Primer, amb la marxa de Nico González al Porto, que pagarà 8,5 milions d’euros, encara que treure’s la fitxa del migcampista gallec no implica tampoc una reducció gaire substancial. Sí, en canvi, que ho són les d’Ousmane Dembélé i Franck Kessie, jugadors amb uns emoluments més importants –sobretot en el cas del francès– que al club blaugrana ja compten que marxaran; el primer al PSG, i el segon a l’Al-Ahly de l’Aràbia Saudita. L’oficialitat dels traspassos s’entreveu imminent, unes operacions que donen a l’entitat culer un pèl més de marge de maniobra per moure’s en el mercat en clau de fair play, ja que, a més d’alliberar massa salarial, també li proporcionaran ingressos i d’aquests en podrà invertir el 40%, d’acord amb la normativa de LaLiga sota la qual es troba en aquests moments. La quantitat s’ha de veure, ja que en el cas de Dembélé s’està encara dilucidant quina part dels 50 milions que pagarà el PSG és per al Barça –que en té 25 de segurs– i quina per al jugador i el seu representat, Moussa Sissoko. Pel que fa a Kessie, diversos mitjans estan indicant que l’Al-Ahly s’acostarà als 15 milions.

Tot plegat, doncs, donarà al club presidit per Joan Laporta marge de maniobra per moure’s en el mercat amb un lateral dret i Bernardo Silva com a objectius. No obstant això, encara té inscripcions per fer. De fet, ara mateix, només té 13 futbolistes inscrits i dos són Dembélé i Kessie; per tant, a efectes pràctics en té 11. Els inscrits ara mateix són Ter Stegen, Kounde, Eric, Christensen, Pedri, Gavi, Frenkie de Jong, Ferran Torres, Lewandowski, Ansu Fati i Raphinha. Per tant, en queden uns quants per inscriure: els renovats Araujo, Iñaki Peña, Marcos Alonso i Sergi Roberto, Balde (renovació que encara no és oficial), i els fitxatges Oriol Romeu, Ilkay Gündogan i Iñigo Martínez. Aquestes inscripcions, el Barça té previst fer-les amb una injecció de diners provinent d’una operació econòmica que volia anunciar aviat i que ja té el vistiplau de l’ens presidit per Javier Tebas. Sigui com sigui, les darreres sortides, també donen cert aire i marge en aquest sentit.

En falten més

Les de Dembélé –que el club no volia– i Kessié no seran, però, les últimes sortides que hi haurà al Barça aquest estiu. N’hi ha dues en les quals s’està treballant perquè es produeixin: les de Clément Lenglet i Sergiño Dest. Cap dels dos compta per a Xavi; de fet, el curs passat ja van marxar cedits, al Tottenham i al Milan respectivament, i tots dos, juntament amb el club, estan buscant una solució per al seu futur, que no serà a l’equip blaugrana. Amb l’adeu del francès i l’estatunidenc seran un total de dotze baixes les que haurà aconseguit el club culer aquest estiu. De moment són deu: Sergio Busquets i Jordi Alba (fi de contracte i a l’Inter Miami), Arnau Tenas (fi de contracte i al PSG) Nico (traspassat al Porto), Álex Collado (rescissió i al Betis i després cedit a l’Al-Okhdood), Samuel Umtiti (rescissió i al Lilla), Pablo Torre (cedit al Girona), Julián Araujo (cedit a Las Palmas), Dembélé (traspassat al PSG) i Kessie (traspassat al l’Al-Ahly).

LA DADA

13
jugadors
té només inscrits el Barça a LaLiga i dos d’ells són Dembélé i Kessie, que ja marxen

AIRE

Aquestes sortides donen marge per a les inscripcions que falten i per fer fitxatges

EN QUEDEN DOS

Lenglet i Dest són els últims que queden a la rampa de sortida del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)