Barça

Estrena a Montjuïc

La festa del Barça es trasllada a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, la nova casa temporal dels blaugrana (20 h / TV3)

És el primer partit a Montjuïc i el darrer amistós abans de l’inici de la lliga contra el Getafe

Comença una nova etapa. Enrere queden els 66 anys d’història del vell Camp Nou. Mentre continuï en ple procés de remodelació per convertir-se en un dels millors estadis del món, el primer equip blaugrana disputarà els partits com a local a Montjuïc, la seva nova casa almenys fins al novembre del 2024. Aquest vespre, amb motiu del trofeu Joan Gamper, el Barça jugarà el seu primer partit a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (a les 20 h), que després de mesos d’obres per adequar aquesta instal·lació a les necessitats del club i als requisits que imposen les competicions, tant les estatals com les europees, ja està a punt perquè hi comenci a rodar la pilota. El terreny de joc, els sistemes de drenatge, els vestidors, les banquetes, les porteries, els sistemes del VAR, les grades de premsa, els punts de venda de marxandatge, les taquilles, les zones VIP i les llotges, entre altres elements, han centrat algunes de les tasques de condicionament perquè no hi falti res, en aquesta casa temporal. I és que des del 2013 que no s’hi juga un partit de futbol.

Un cop culminada la transformació, la nova casa dels barcelonistes ja està a punt per rebre el primer equip. En la 58a edició del trofeu Joan Gamper, el convidat és el Tottenham Hotspur FC. Abans del duel, però, com és habitual en aquest torneig estiuenc que organitza el Barça, es presentarà oficialment el primer equip blaugrana, i l’entrenador, Xavi Hernández, i el capità, Sergi Roberto, dirigiran unes paraules a l’afició, que tindrà l’oportunitat de veure en directe les noves cares de la plantilla. Una jornada festiva que, a més, com a novetat, també servirà perquè els jugadors es vagin aclimatant al nou estadi abans de l’inici de la lliga. En aquest sentit, ahir a la tarda, el Barça va fer l’última sessió d’entrenament previ a aquest duel sobre la gespa de l’Estadi Olímpic Lluís Companys per agafar sensacions. A més, es va aprofitar per fer les tradicionals fotografies als nous fitxatges –Ilkay Gündogan, Oriol Romeu i Íñigo Martínez, encara lesionat– amb el trofeu Joan Gamper. La gran incògnita d’aquesta nit serà veure si Dembélé, amb un peu i mig al PSG, és present en la presentació.

Un rival de pes

El Tottenham, un dels millors equips de la Premier League, posarà a prova el Barça en l’últim test de la pretemporada. Els Spurs són un rival exigent, tot i que l’any passat no van mostrar la seva millor versió: van acabar vuitens en la Premier, fora de les competicions europees, i van quedar eliminats en els vuitens de la Champions contra el Milan. Aquest any, els d’Ange Postecoglou tenen la necessitat de millorar, i en cap cas vindran fins a Barcelona per passejar-s’hi. Fins ara, el conjunt londinenc ha disputat tres amistosos en una gira que els ha portat per Àsia i el Pacífic, amb un balanç de dues victòries, contra el Lion City Sailors (5-1) i el Xakhtar (5-1), i una derrota, contra el West Ham (2-3).

Per als homes de Xavi, aquest serà el quart partit d’aquesta pretemporada després dels duels contra l’Arsenal (5-3) –l’única derrota–, el clàssic contra el Madrid (3-0) i el Milan (0-1). El Barça ha anat de menys a més en aquesta posada a punt i sembla que està en perfectes condicions per estrenar-se en competició oficial. Abans, però, haurà de guanyar el Gamper davant la seva afició. Es preveu que la majoria de jugadors convocats tinguin minuts per repartir les càrregues de treball i no arriscar quan falten pocs dies perquè arrenqui la lliga, contra el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez, un escenari molt incòmode on caldrà suar de valent per sortir-ne amb els tres punts.

Segon Gamper

Tot i que serà el primer cop que els anglesos visitin l’estadi de Montjuïc, el Tottenham ja sap el que és jugar un Gamper. Ho va fer el 1986, quan va visitar Barcelona per jugar el torneig, que aleshores disputaven quatre equips. Els anglesos van perdre en les semifinals contra el PSV i no van poder coincidir en la final contra el Barça. Com a curiositat, tampoc serà el primer Gamper que es disputi en aquest estadi, ja que el 1990 i el 1996 el conjunt blaugrana va haver de jugar a Montjuïc per canvis en la gespa del Camp Nou. En aquestes dues edicions, el trofeu es va quedar a casa.

Tot a punt, doncs, per a l’últim test de la pretemporada i per a la primera posada en escena davant l’afició. El Barça 2023/24 ja està en marxa, en espera d’algun reforç més. Avui, últims retocs abans del debut oficial, contra el Getafe, diumenge a les 21.30 hores. El vigent campió de lliga ja té la ruta marcada.

FITXATGES

Gündogan i Oriol Romeu s’estrenaran davant l’afició; Íñigo, lesionat, haurà d’esperar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)