Barça

Una posició per omplir

Jules Koundé, el lateral dret titular del curs passat, s’ha reivindicat aquesta pretemporada com a central, la seva demarcació natural i a on vol actuar

Els anys passen i a can Barça hi continua havent un problema per resoldre, que és la falta d’un lateral dret pur i contrastat de garanties. El conjunt blaugrana quasi sempre ha comptat amb una plantilla de somni en totes les línies, però des de l’adeu de Dani Alves en la seva primera etapa al club, són molts els futbolistes que han arribat per substituir-lo i fer-se amos i senyors d’aquesta demarcació, però cap ha reeixit. Parlem de jugadors com Aleix Vidal, Nelson Semedo, Serginho Dest, Emerson Royal i Héctor Bellerín. En definitiva, s’ha convertit en la posició maleïda.

El tècnic blaugrana és conscient d’aquesta situació i és per això que ha reiterat en diverses ocasions la necessitat que en aquest mercat d’estiu es fitxi un especialista del carril dret si es vol ser un equip més competitiu i aspirar a tots els títols. I és que amb la polivalència de Sergi Roberto, Koundé i Araujo no en té prou. Vol un especialista, i aquest no és Dest, a qui ha obert un altre cop la porta de sortida. Tampoc Julián Araujo, que després d’arribar el passat mercat d’hivern procedent de Los Angeles Galaxy dels Estats Units per incorporar-se al filial blaugrana, ara ha marxat cedit a Las Palmas. Ara bé, amb la situació econòmica que travessa el Barça, a hores d’ara es fa molt difícil pensar que el desig del tècnic egarenc es complirà. Conscient que és més que probable que finalment no arribi cap jugador per ocupar aquesta demarcació, en aquesta pretemporada ha experimentat amb els jugadors que ja té a la plantilla.

Ronald Araujo i Sergi Roberto han estat els futbolistes que han ocupat aquesta banda dreta. Les seves actuacions, però, han deixat molt dubtes a Xavi, que, si no arriba un reforç, veu com a opció més factible que Koundé continuï, com l’any passat, ocupant el carril dret. Aquesta, però, no és la posició natural del francès, que ja ha comunicat al tècnic blaugrana que vol actuar de central. En els últims tres partits de pretemporada, Xavi li va concedir el seu desig i no va defraudar. Koundé va sorprendre pel seu impressionant treball defensiu. El Barça va mantenir dues porteries a zero en gran part gràcies a les bones actuacions del francès. Ha demostrat estar preparat per ser el central titular juntament amb Ronald Araujo. I encara més tenint en compte que Andreas Christensen va marxar amb molèsties en el duel contra el Madrid. Amb aquest escenari, les possibilitats que queden per al lateral dret són molt escasses i cap convenç. És per això que reforçar aquesta posició ja s’ha convertit en la màxima prioritat.

KOUNDÉ, CENTRAL

El francès ha acumulat molts i bons minuts a l’eix, on a ell li agrada més

LES OPCIONS

Amb Dest fora de l’equació, Araujo, el mateix Koundé i Sergi Roberto són els candidats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)