Barça

El protagonista

Lamine Yamal

De revulsiu a la titularitat

Lamine Yamal continua batent rècords de precocitat. Ahir, amb 16 anys i 38 dies, es va convertir en el debutant més jove en la història del Barça en partit oficial. Amb les baixes de Raphinha i Araujo, per sanció i lesió, respectivament, i l’experiència viscuda la setmana passada al Coliseum, Xavi Hernández va decidir revolucionar el dibuix de l’equip. Sens dubte, la gran sorpresa va ser la titularitat de Yamal, l’encarregat de rellevar el brasiler a l’extrem dret i deixar a la banqueta jugadors com ara Ansu Fati, Ferran Torres i Abde. I és que en aquesta pretemporada, entrant sempre en la segona part com a revulsiu, ha demostrat tenir un talent diferencial i estar prou preparat i madur per carregar amb aquesta pressió i responsabilitat. Ahir, entrant d’inici i disputant un total de 85 minuts, va tornar a deixar paleses les qualitats que el converteixen en un jugador únic i pel qual ja hi ha un motiu més per pujar a Montjuïc.

Movent-se sense complexos pel terreny de joc, guanyant duels i seleccionant molt bé el moment de jugar-se l’un contra un, va ser un dels jugadors més incisius en atac. En el minut 14, va arribar la primera ocasió més clara dels blaugrana amb una centrada mil·limètrica de Yamal que va rematar de cap sense èxit Pedri. Poc després, el davanter va tornar a ser protagonista amb un xut potent i al segon pal que va obligar Ledesma a estirar-se i refusar la pilota amb els dits de la mà. Al començament de la represa, va tornar a amenaçar amb una altra rematada refusada pel porter del conjunt gadità. Tot i que físicament estava exhaust, Xavi va decidir aguantar-lo sobre la gespa fins que va arribar el gol de Pedri. Aleshores va ser substituït per Ferran Torres enmig d’una gran ovació per part de tota l’afició i dels seus companys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)