Barça

Tots els mèrits del món

Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo van rebre el just reconeixement a un mundial per emmarcar, sent dues jugadores decisives en el triomf final de la selecció espanyola

La migcampista de Ribes fa el pas definitiu per situar-se com la gran candidata a la pròxima Pilota d’Or

Hi ha competicions que coronen jugadores. Aquelles que són un aparador mundial. Poques ho són tant com una copa del món i, allà, dues futbolistes del Barça han brillat per sobre de la resta. Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo han estat dues peces clau de la selecció espanyola, campiona a Austràlia i Nova Zelanda. Jugadores molt diferents, però decisives. La migcampista i l’extrem, que ja acabaven de firmar una gran temporada amb el Barça, van rebre el reconeixement de tothom. Aitana va ser escollida millor jugadora del torneig i Salma, millor jove. Premis merescuts. La de Ribes ha liderat el joc espanyol amb autèntiques exhibicions futbolístiques sobre la gespa, mentre que l’aragonesa ha actuat de revulsiu en les eliminatòries de quarts i semifinals, marcant dos gols vitals per a Espanya.

La candidata

Aitana ha sumat un nou premi individual. Fins fa no gaire era la col·leccionista d’MVP en partits importants. N’havia rebut en la final de la Champions del 2021, en la final de la copa del mateix any, en la supercopa o en diversos duels de la fase de grups de la copa d’Europa. Enguany, però, ha anat més enllà. Ja va ser designada millor futbolista de la Champions guanyada el mes de juny passat, i ara ho ha estat del mundial.

Tot plegat l’acosta encara més a la Pilota d’Or. Aitana va camí de convertir-se en la segona futbolista catalana i del Barça que guanya el guardó. Per tercer any consecutiu, el màxim reconeixement individual del món del futbol parlaria català. I és que es presenta complicat imaginar-se una candidata millor. La migcampista blaugrana ha guanyat lliga, supercopa, Champions i mundial, i ha brillat sobre la gespa, amb grans actuacions. Si es mira el rendiment d’altres jugadores, no se’n troba cap que hagi fet més mèrits que ella. Que hagi rebut aquests premis també és un avís per a navegants. Hi ha hagut unanimitat fins ara i sembla que continuarà sent així quan arribin els guardons de pes com el premi a la jugadora UEFA de l’any, el The Best o la preuada Pilota d’Or que s’entrega el pròxim 30 d’octubre a París. Tres trofeus que passarien d’Alèxia, guanyadora de tot el 2021 i el 2022, a Aitana.

Triple corona

Més sorprenent és la irrupció de Salma. Una futbolista que fa poc més d’un any va haver de decidir entre el futbol o l’atletisme i va escollir la gespa. Amb tan sols 19 anys, l’aragonesa va entrar diumenge en la història en convertir-se en la primera futbolista que és proclamada campiona del món en les tres categories: sub 17 (2018), sub 20 (2022) i absoluta (2023). I en totes, especialment en les dues darreres, Salma hi ha tingut un paper important.

Ja l’estiu passat va ser escollida millor jugadora del mundial sub 20. A Austràlia i Nova Zelanda, Salma va brillar. S’havia quedat a les portes de l’Eurocopa l’estiu passat, però una lesió la va deixar fora. Va haver d’esperar al novembre per debutar, però quin debut. La blaugrana va firmar un hat-trick i ja ningú la va moure de les convocatòries. Ha estat titular sempre, excepte en els duels de quarts i semifinals. Dos dies en què va sortir des de la banqueta per revolucionar-ho tot. Penal provocat i gol decisiu contra els Països Baixos i diana per obrir la llauna contra Suècia. Unes actuacions que li van valer el premi a millor futbolista jove. 19 anys i Salma ja ho ha guanyat pràcticament tot. Present i futur.

SUMANT

Aitana també va rebre l’MVP de l’última Champions League

HISTÒRIC

Salma és la primera que guanya tres mundials en tres categories
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)