Barça

Talent sense espera

Gündogan i Bellingham, els fitxatges estel·lars del Barça i el Madrid aquest estiu, han demostrat en només dues jornades que són dos reforços de rendiment immediat

L’alemany i l’anglès ja han donat punts i han dinamitat el famós període d’adaptació

Somriu Xavi Hernández i somriu Carlo Ancelotti. Gündogan i Bellingham. Ilkay i Jude. No hem acabat el mes d’agost, s’han disputat tot just dues jornades de lliga, i els dos fitxatges estel·lars del Barça i el Real Madrid en aquest mercat estival ja donen punts als seus equips. Màxima incidència. Adeu al popular tòpic de la famosa adaptació. El talent no accepta terminis. Aquella cèlebre frase que Andoni Zubizarreta va usar al seu dia amb Thomas Vermaelen sense fortuna quan exercia de director esportiu del Barça i el club va fitxar el central belga, sí que s’està complint en el cas de Gündogan i Bellingham. Dos futbolistes, ells sí, de “rendiment immediat”.

Gündogan està cridat a ser el descodificador del Barça en zones pròximes a l’àrea rival com ja es va veure el dia del Cadis; Bellingham s’ha convertit de forma del tot inesperada en l’home gol del Real Madrid. Tots dos ja han deixat empremta en la lliga espanyola en les dues primeres aparicions. Fitxatges amb estrella.

“Per això hem fitxat Gündogan. És un futbolista que ha de marcar la diferència en l’última passada”, explicava diumenge Xavi després de la patida victòria contra el Cadis. El partit estava embussat i corria el risc d’acabar de nou sense gols com el dia del debut a Getafe, però en el minut 83 va aparèixer la llum de Gündogan i Pedri per impulsar el Barça. Connexió de talent. L’exjugador del City es va inventar una passada filtrada entre un bosc de cames de la defensa del Cadis i Pedri va fer la resta. Una assistència de gol que va valdre tres punts. Contra el Cadis de Sergio González, Gündogan va actuar d’inici en el doble pivot, jugant en paral·lel amb Oriol Romeu, però amb el reguitzell de canvis fets per Xavi en la segona part per sacsejar el partit, De Jong va abandonar el lloc de central per jugar al mig del camp i l’alemany va mirar més cap a l’àrea, ja sense Gavi ni Oriol Romeu al camp. És allà, a prop de l’àrea rival, on fa més mal. La seva passada va ser magnífica.

El dia del Getafe Gündogan va actuar, en canvi, com a interior per l’esquerra, amb Romeu i Frenkie per darrere. Aquell dia Gavi va ser suplent. Contra el Cadis Xavi sí que va fer jugar d’inici els cinc migcampistes, reubicant De Jong a l’eix de la defensa, però veurem per quina opció es decanta en la visita a Vila-real. El que sí que sembla innegociable és la titularitat de l’internacional alemany. Ja marca les diferències en la lliga, però és a Europa on se l’espera. Sobretot per aquesta competició l’ha fitxat el Barça. Ha aixecat la Champions amb el City i amb ell a l’equip el Barça confia fer un salt endavant en una competició en què en les dues últimes temporades no ha superat ni tan sols la fase de grups. És a Europa on haurà de mostrar el seu millor futbol.

Gündogan ha estat titular en els dos partits de lliga i ho ha estat també Jude Bellingham. Major protagonisme encara per part del britànic. Tres gols en només dos partits. És el màxim golejador de la competició en el dia d’avui. El seu idil·li amb el gol ha sorprès el mateix Ancelotti. El tècnic italià l’ha situat en la mitjapunta, el nord del rombe del mig del camp, amb llibertat per trepitjar àrea. Va marcar en el seu debut oficial amb el Madrid a Bilbao i va marcar un doblet dissabte al camp de l’Almeria. Els seus gols han donat sis punts. Un Bellingham disfressat de Benzema. L’anglès, als 19 anys, ha heretat un dorsal amb tanta càrrega com el 5, que va lluir Zinedine Zidane, però ni això, ni l’edat, ni el fet de ser la seva primera experiència a la lliga espanyola i aterrar en un club amb tantes estrelles com el Madrid l’ha cohibit. Bellingham ha estat determinant perquè el Madrid d’Ancelotti no hagi deixat escapar cap punt encara i està fent números per guanyar el Golden Boy 2023, premi que en els dos anys anteriors ha recaigut en mans blaugrana, Pedri i Gavi. Aquest any Bellingham i Musiala (Bayern de Múnic) són els dos grans favorits.

Després del clàssic de la pretemporada jugat el 29 de juliol passat a Texas, amb victòria del Barça per 3-0, ara tots dos esperen ja que arribi el primer clàssic oficial, el 29 d’octubre a Montjuïc.

3

gols

de Jude en dos partits

1

assistència

de gol d’Ilkay a Pedri

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)