Barça

A punt de caramel

Cancelo. Barça i City negocien una cessió amb opció de compra obligatòria per 25 milions si els blaugrana es classifiquen per a vuitens de la Champions

En la roda de premsa prèvia al primer partit de lliga, a Xavi li van preguntar sobre quin perfil de lateral dret preferia, si un d’ofensiu o potser un de més defensiu, però el tècnic blaugrana va fugir d’estudi i es va limitar a contestar: “El president i l’àrea esportiva coneixen molt bé les prioritats de l’staff i entre tots decidirem què és millor per al club.” Aquest estiu no hi ha manera de treure-li gaire informació de forma pública sobre possibles fitxatges, però és un secret de domini públic que el de Terrassa anhela poder tenir João Cancelo a les seves files.

L’entrenador culer viu una fiblada d’amor amb futbolistes lusitans que, a més, vesteixen de blau cel, i és que, de fet, el seu gran objecte de desig era Bernardo Silva, però el compte corrent pansit del FC Barcelona ha provocat que el migcampista romangui en la llunyania com una fantasia d’amor platònic, que potser Xavi mai podrà arribar a tenir, ja que el lisboeta ha renovat amb els citizens fins al 2026. L’altre portuguès estimat era un altre integrant de la Premier, Rúben Neves, qui ha caigut rendit als peus de l’Aràbia Saudita.

Dels tres candidats, només un ha correspost l’admiració de Xavi i és qüestió d’hores que João Cancelo sigui anunciat com a nou jugador del Barça, així s’evita allargar el patiment. Fa dies que Mateu Alemany i Deco negocien amb Txiki Begiristain per incorporar el lateral a la disciplina blaugrana i ara mateix tan sols resten els últims serrells per fer oficial l’acord. La línia en què treballen és la d’una cessió fins al 30 de juny del 2024 que inclou una opció de compra obligatòria que rondaria els 25 milions d’euros si l’entitat culer supera la fase de grups de la Champions. A priori és una fita fàcil de complir si no fos perquè, en les dues darreres edicions de la competició, el Barça ha estat incapaç de classificar-se per jugar els vuitens de final, però enguany acceptaria aquest peatge de bon grat per no tornar a fer el ridícul a Europa.

El portuguès, que arriba durant el dia d’avui a Barcelona per passar les proves mèdiques, podrà aportar la seva experiència com a recent campió de la Champions ocupant d’inici l’única posició defensiva que no té amo. Xavi ha provat Sergi Roberto, Araujo i Kounde amb més o menys encert, però un lateral dret pur com Cancelo ha de servir per equilibrar la banda i fer el contrapès a Balde. El lisboeta farà un esforç econòmic per vestir de blaugrana i el Barça assumirà gran part de la fitxa.

ARRIBA AVUI

El jugador portuguès viatja cap a Barcelona per passar les proves mèdiques

LATERAL TITULAR

Cancelo arriba per ocupar la banda dreta i fer contrapès amb Alejandro Balde

Bernardo Silva renova pel City fins al 2026

P.M.

Cancelo s’apropa al Barça, però un altre futbolista del Manchester City que era un dels grans desitjos de Xavi Hernández es quedarà al conjunt que prepara Pep Guardiola. Bernardo Silva renova pel City fins al juny del 2026. El portuguès, de 29 anys, va arribar l’any 2017. “Estic encantat d’ampliar la meva estada aquí. És emocionant formar part d’un equip en què hi ha tanta fam i passió”, va dir Silva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)