Barça

Pedri: drama i solució

Barça. El canari, immers en un bucle angoixant amb les lesions, torna a tenir afectat el recte de la cama dreta i estarà més d’un mes de baixa. Això ‘allibera’ Xavi de la difícil decisió de quin migcampista descartar

Poc li ha durat l’alegria, a Pedri. Quatre dies, per ser exactes. De l’eufòria desfermada de Montjuïc a la desolació generada per la seva enèsima lesió. El canari venia reconfortat pel gol marcat diumenge en l’estrena a l’estadi olímpic Lluís Companys contra el Cadis. Ell va ser el primer golejador del Barça en aquesta lliga 2023/24 i també el primer golejador de la nova era a Montjuïc. El seu gol va rescatar el Barça i va donar tres punts importantíssims, però tot això pesa poc ara en el cap de Pedri. La lesió que es va fer en l’entrenament d’ahir passa a primer pla en el seu marc mental. Hi ha angoixa entre el jugador i els serveis mèdics del club per la reiteració de lesions. Preocupa el seu historial.

Pedri té una lesió al recte anterior de la cuixa dreta. És a dir, la mateixa lesió del mes de febrer de la temporada anterior en l’eliminatòria d’Europa League contra el Manchester United. Aquella lesió el va deixar a la infermeria durant dos mesos, perquè hi va haver complicacions en forma de recaiguda, i ara el diagnòstic no és millor. La previsió és que estigui entre un mes i un mes i mig de baixa, i caldrà anar amb especial cura amb el tractament i els terminis del retorn perquè venim d’on venim.

L’infortuni es va encreuar en el camí de Pedri en l’entrenament d’ahir quan va provar de fer un xut i ràpidament va notar la punxada a la cuixa. Aquesta és la seva sisena lesió muscular com a blaugrana. Entre el setembre del 2021 i l’abril del 2022, el canari es va fer tres lesions musculars a la cama esquerra: dues amb afectació al quàdriceps i una tercera, al bíceps femoral. I en aquest 2023 ja ha tingut tres lesions musculars més. Les dues ja dites al recte anterior i unes molèsties a la cama dreta que tampoc el van deixar disfrutar del futbol en l’últim tram de la temporada passada.

En la seva primera temporada al club, Pedri va jugar una brutalitat de partits. Més d’una setantena entre el Barça, l’Eurocopa i els Jocs Olímpics. Ell i Bruno Fernandes (M. United) van ser els dos futbolistes més exigits aquella temporada. Però des d’aleshores les lesions l’han perseguit. Pedri ja s’ha perdut més d’una cinquantena de partits amb el Barça i ara es tornarà a perdre el partit del Vila-real i tots els del mes de setembre. Potser més. També serà baixa pels compromisos amb Espanya de la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024, el 8 de setembre contra Geòrgia i el dia 12 contra Xipre.

Cau un nom de la pissarra

La baixa de Pedri trastoca moltíssim els plans de Xavi. Pedri i Gündogan ja havien començat a connectar. Però alhora la seva baixa es converteix en un maldecap menys per a Xavi per encabir tots els migcampistes en l’onze ideal. Contra el Cadis ja va fer servir el comodí de reubicar Frenkie de Jong a l’eix de la defensa per tal de poder donar entrada a Gavi respecte al dia del Getafe. Oriol Romeu i Ilkay Gündogan van actuar al doble pivot i Pedri i Gavi van ser els interiors, amb Gavi amb tendència a anar a l’extrem. Sense Pedri, Xavi podrà fer tornar ara De Jong al mig del camp, com a acompanyant de Romeu, i avançar Gündogan per permetre que l’alemany trepitgi més ara. Gavi també en surt beneficiat. Tots quatre seran titulars en la visita a Vila-real.

Lenglet, inscrit i Eric, en la llista del Girona

El central Clément Lenglet ha estat inscrit de manera oficial en el web de LaLiga com a jugador del Barça per a la temporada 2023/24. El seu nom apareix i no en canvi el d’homes com Iñaki Peña, Íñigo Martínez i Marcos Alonso, que ja no van poder estar disponibles contra el Getafe i el Cadis i difícilment podran estar-hi contra el Vila-real. El moviment del Barça respon a la senzilla raó de poder generar fair-play quan s’acabi concretant la seva sortida encara que sigui en forma de cessió. De fet, a diferència de la resta de jugadors del Barça, apareix en el web de LaLiga sense dorsal. Un altre nom que ha transcendit en les últimes hores és el d’Eric Garcia. Segons una informació de la Cadena SER, el de Martorell és un dels noms que el Girona estudia com a reforç en aquests últims dies de mercat. Sona com a pivot, tot i que Míchel preferiria altres opcions amb més bagatge en aquest rol.

Cancelo, esperant l’OK per volar a Barcelona

El fitxatge de João Cancelo està acordat entre el Barça, el City i el jugador portuguès, però el lateral no viatjarà cap a la Ciutat Comtal fins que rebi l’OK del Barça. Cancelo arribarà cedit amb una opció de compra per 25 milions d’euros. Tot està lligat i només és qüestió de temps. El jugador ja té pis a Barcelona i el seu debut es podria produir en l’Osasuna-Barça del 3 de setembre. Cancelo ja no es va entrenar amb el City a les ordres de Lillo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)