Barça

Missatge contundent

El Barça s’emporta la tercera edició del trofeu Joan Gamper després de golejar la Juventus davant un estadi que va dictar sentència

L’afició blaugrana demana la dimissió de Rubiales i mostra el seu suport a Mapi, Patri i Pina

BARÇA 5 JUVENTUS 0

JUVENTUS:Aprile; Nildén (Bellucci, 77’), Lenzini, Salvai (Sliskovic, 71’), Boattin; Caruso (Cafferata, 77’), Gunnarsdótir (Thomas, 66’), Grosso (Palis, 46’); Cantore (Bragonzi, 66’), Girelli (Nyström, 46’) i Bonansea (Garbino, 46)’. BARÇA:Paños (Gemma, 58’); Marta (Camara, 70’), Jana (Martina, 70’), Mapi León (Szymczak, 86’), Corrales (Judit, 58’); Engen (Bezis, 58)’, Vicky López (Oshoala, 70’), Patri (Emma, 86’); Graham Hansen (Alba Cañó, 58’), Bruna (Dragoni, 58’) i Pina (Brugts, 86’). GOLS:1-0 (5’) Graham Hansen. 2-0 (33’) Lenzini, en pròpia porteria. 3-0 (35’) Bruna. 4-0 (41’) Vicky López. 5-0 (76’) Mapi León.ARBITRE:Aina Acevedo.T.G.:a Dragoni i a Mapi.PÚBLIC:5.485 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Era un Gamper diferent. La festa del barcelonisme arribava a l’estadi Johan Cruyff enmig d’un ambient enrarit. L’estrena oficial del Barça es feia sense l’habitual cerimònia de presentació, sense discursos, amb una dotzena de futbolistes de vacances després del mundial i amb el nom de Luis Rubiales centrant tots els focus després del petó no consentit que va fer a Jenni Hermoso diumenge. Una sèrie d’ingredients que van fer passar el futbol en un segon pla en molts moments. Més enllà del missatge de les jugadores dins la gespa, amb una golejada contra la Juventus que serveix per engrescar la culerada davant un nou curs apassionant en què l’objectiu és aixecar tots els títols, qui va parlar va ser l’afició. Tolerància zero per part dels 5.485 espectadors que van omplir l’estadi Johan Cruyff. El barcelonisme no va dubtar a demanar la dimissió de Rubiales en més d’una ocasió amb diversos càntics. El silenci del club es convertia en el clam de tota l’afició, que va donar suport a Jenni Hermoso, figura mítica de l’entitat –màxima golejadora històrica del Barça–, corejant el seu nom en el minut 10 de partit, pel dorsal que vestia la madrilenya al club blaugrana i el que vesteix a la selecció espanyola. Tampoc hi va haver silenci a la sala de premsa, on Jonatan Giráldez es va mostrar contundent. “Va ser una imatge desagradable. Com a representant d’una institució tan important com la federació, és una imatge que mai s’hauria d’haver produït. Si hi haurà conseqüències o no, no ho sé. Com a Jonatan, quan passen coses fora de lloc s’ha de valorar, analitzar i prendre decisions. És l’única manera d’avançar”, va assegurar el tècnic gallec.

L’estadi Johan Cruyff, no només es va pronunciar sobre el comportament de Rubiales, sinó que també va mostrar el seu suport a les futbolistes que es van mantenir fermes en la seva posició i van decidir no estar disponibles per a Jorge Vilda de cara al mundial. Mapi León, Patri Guijarro i Clàudia Pina, que també van rebre els elogis de Giráldez, es van endur les ovacions més grans de la tarda en cada pilota que tocaven i en ser substituïdes. De fet, van abandonar la gespa a la vegada. Simbòlic. Mentrestant, a la graderia hi havia alguna pancarta que aplaudia aquestes jugadores i el fet d’haver-se mantingut fidels a uns valors. El 10 de setembre, contra el València, es disputa el primer partit de lliga a casa. Aquell dia hi seran totes. Les que han jugat el mundial i les que no. Que l’harmonia es mantingui al vestidor blaugrana és una de les preocupacions de l’entorn i l’afició i serà important gestionar els inputs positius i negatius que han envoltat els últims mesos per tal que el Barça es pugui centrar únicament a continuar fent allò que fa més bé: jugar a futbol i guanyar títols.

El Gamper es queda

Centrant-nos en la pilota, el Barça no va tenir problemes per sumar el seu tercer trofeu Joan Gamper. La Juventus, que repetia després de la primera edició, no va ser rival per a les blaugrana. L’equip de Jonatan Giráldez va sentenciar el partit en una primera part molt efectiva. Gairebé cada remat a porteria va ser gol. Pina va ser la primera d’avisar, però l’encarregada d’obrir la llauna va ser Graham Hansen. La noruega va tornar a somriure després d’un mundial complicat. En plena pretemporada, i amb la marxa de Geyse aquest estiu, Bruna Vilamala va aixecar la mà per tornar a golejar de blaugrana. L’atacant ho va intentar, però el pal i Aprile, la portera visitant, li van negar la diana en la primera. De fet, el 2-0 va ser obra de Lenzini en pròpia porteria. A la tercera, però, Bruna va engaltar una rematada complicada dins l’àrea per fer el tercer. Abans del descans, Vicky López, amb ganes de tenir més protagonisme en el primer equip, va firmar el 4-0. Amb el partit de baixada i amb nombrosos canvis en la segona meitat, el ritme va baixar, però Mapi León va tenir temps de fer el 5-0 definitiu abans de ser canviada i d’endur-se el premi MVP del partit.

CONDEMNA

Jonatan Giráldez qualifica de “desagradable” la imatge de Luis Rubiales

ESTRENA

Esmee Brugts debuta amb el Barça i la plantilla encara no està tancada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)