Barça

Internacional amb només 16 anys

Lamine Yamal. El jugador, la sensació del Barça en aquest inici de curs, és convocat amb la selecció espanyola absoluta

Lamine Yamal continua fent passes a velocitat vertiginosa. La situació és difícil d’assimilar per a tothom; i és que un nano de 16 anys acabats de fer –és del 2007 i el seu aniversari va ser el 17 de juliol passat– s’ha convertit en titular al Barça i aviat serà internacional. I és que ahir el seleccionador del combinat estatal, Luis de la Fuente, el va incloure en la llista de 24 futbolistes que s’enfrontaran a Geòrgia (8 de setembre) i Xipre (12 de setembre), en partits corresponents a la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024. “Té un potencial excepcional. Està tocat per aquesta vareta de Déu, és diferent i per mi l’edat no és important. Miro la capacitat, la categoria i el nivell dels futbolistes, i penso que està preparat per competir al màxim nivell”, va expressar De la Fuente.

D’aquesta manera, Yamal cremarà una altra etapa a una edat inusual. El manual estableix que amb el jugador s’ha d’anar a poc a poc, però el futbol que està mostrant està fent estripar les pàgines. El noi sembla que ho porta bé, tot plegat. “Per sort no tinc por, intento jugar a futbol, que és el que em va bé”, va dir rialler diumenge passat després d’exhibir-se al camp del Vila-real. “Per mi és genial, no hi ha problema d’edat amb aquests jugadors, avancen a un altre ritme i és un moment per confiar-hi”, va afegir ahir De la Fuente, que va explicar també com es va gestionar l’elecció del futbolista per al combinat estatal, ja que dubtava entre Espanya i el Marroc: “Ens vam reunir amb ell a Barcelona i tenia clar que volia venir amb nosaltres. Ja ha jugat a les categories inferiors.” A Yamal l’acompanyaran dos blaugrana més, Gavi i Alejandro Balde. En la convocatòria, la principal sorpresa va ser la presència d’Álex Baena, del Vila-real i exfutbolista del Girona.

Jordi Alba plega

En la convocatòria no hi figura Jordi Alba, ara a l’Inter Miami després de deixar el Barça un cop acabat el curs passat. El lateral esquerre de 34 anys no tornarà a la selecció espanyola i es retira com a futbolista internacional.

DOS CULERS MÉS

Gavi i Balde completen la nòmina de blaugrana citats amb el combinat estatal

LA FRASE

Té un potencial excepcional. Està tocat per aquesta vareta de Déu, és diferent
Luis de la Fuente
SELECCIONADOR D’ESPANYA

El TAD tanca la porta de la inhabilitació de Rubiales al CSD, que l’instarà a suspendre’l de manera temporal

Després de dies deliberant, el tribunal administratiu de l’esport (TAD) va decidir qualificar de falta greu el petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso. Aquesta determinació provoca que el CSD no pugui suspendre de manera cautelar el president de la federació espanyola (FEF). Perquè ho pogués fer, el TAD hauria hagut de qualificar la falta com a molt greu.

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, va instar el TAD a suspendre’l de manera temporal. “El CSD instarà el tribunal que suspengui temporalment de les seves funcions Rubiales, fins que es resolgui definitivament l’expedient“, va dir Iceta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)