Barça

La cosa va de Joãos

El Barça tanca la plantilla amb els fitxatges de João Cancelo i João Félix

El club blaugrana també es desprèn de quatre futbolistes en un últim dia frenètic: Ansu Fati, Eric Garcia, Abde i Lenglet

Com acostuma a passar en els darrers temps a can Barça, des que Joan Laporta n’és el president els tancaments de mercat són frenètics. I ahir, últim dia de la finestra de fitxatges del mercat d’estiu, no va ser cap excepció. Tot té a veure amb l’escàs marge de maniobra que hi ha amb el fair play de LaLiga, que obliga a fer malabars per efectuar moviments i inscriure futbolistes. Perquè hi hagi entrades, hi ha d’haver sortides i, en aquest sentit, el mercat és qui marca els temps, i aquí el club blaugrana, és clar, no depèn només d’ell. El dia, doncs, a les oficines del club blaugrana va començar amb la missió de fer lloc als dos últims fitxatges: João Cancelo i João Félix, i també a Iñaki Peña i Iñigo Martínez, els dos últims de la plantilla que encara no havien estat inscrits, i se’n va sortir. Els adeus d’Ansu Fati (Brighton & Hove Albion), d’Eric Garcia (Girona), de Clément Lenglet (Aston Villa) i d’Ez Abde (Betis) i l’aval presentat al club a LaLiga d’uns 10 milions d’euros van generar prou fair play per dur a terme les operacions. L’esmentat aval va ser necessari perquè els diners de l’última palanca, fruit de l’acord amb Libero Football Finance AG, uns 20 milions d’euros amb els quals el club comptava, no van arribar.

D’aquesta manera, el Barça tanca la seva plantilla amb Cancelo i João Félix, dues incorporacions que haurien de permetre a l’equip fer un salt de qualitat. Els dos portuguesos, representats per Jorge Mendes, van aterrar ahir a la tarda a Barcelona en vols diferents i es van dirigir a Sant Joan Despí, a la ciutat esportiva, per passar-hi la revisió mèdica. Tot seguit van signar els contractes i ja a la nit es van oficialitzar els fitxatges de tots dos, que arriben en operacions calcades: cessió simple final a final de temprada, que no inclou opció de compra i en què l’entitat culer es farà càrrec de la fitxa, rebaixada, ja que tots dos jugadors han perdonat emoluments per enrolar-se a l’entitat. “El club expressa públicament el seu agraïment al jugador per l’esforç econòmic realitzat i el seu desig de vestir la samarreta blaugrana”, va recalcar el Barça en tots dos comunicats.

Cancelo, procedent del Manchester City, lateral dret, també avesat a fer-ho a l’esquerra, reforçarà una posició sense un propietari clar en les últimes temporades i se li entreveu un paper protagonista en un carril que la campanya passada sobretot va ocupar Jules Koundé, a desgana. Als 29 anys, és un jugador de molt de nivell, sobretot en fase ofensiva i, de fet, fa dues temporades era considerat un dels millors laterals del món, quan era un fix en l’engranatge del City de Guardiola, amb qui la relació va acabar deteriorada. A causa d’això, la meitat del curs passat va finalitzar-lo en el Bayern. “Estic molt il·lusionat”, va dir el portuguès ahir, ja de culer. “És un gran club i és un somni de nen. Molts dels meus ídols van jugar aquí, i serà una gran temporada”, va afegir. “Esperem guanyar molts títols. Aquí es practica molt bon futbol i crec que les meves característiques s’adapten a l’estil de joc. Donaré el màxim de mi”, va cloure.

D’altra banda, João Félix es presenta a can Barça a rellançar la seva carrera. “El meu somni és jugar en el Barça”, va dir aquest estiu jugant-se-la, ja que pertanyia a l’Atlético i, finalment, ho podrà fer. Amb només 23 anys és un atacant amb moltíssim talent, que ha demostrat que pot ser diferencial, però en el club colchonero, que va pagar 130 milions d’euros al Benfica per ell l’estiu del 2019, no ho ha aconseguit fer amb continuïtat. Com el seu compatriota Cancelo, tampoc ha acabat bé amb el tècnic, Diego Pablo Simeone, i també va marxar cedit al final de la campanya passada, en el seu cas al Chelsea. “Estic molt feliç. Ha estat un dels meus objectius des de nen jugar en aquest club”, va assegurar també just arribat a Barcelona. “Espero que sigui el millor any de la meva vida. Amb molts èxits, victòries i títols, però hem d’anar pas a pas”, va manifestar el davanter.

Tots dos seran presentats aquest matí al camp Tito Vilanova. Cancelo a les 9.50 h; João Félix un pèl abans, a les 9.30h, i està previst que s’entrenin ja avui amb l’equip.

ELS QUE QUEDAVEN

L’entitat culer també va inscriure Iñaki Peña i Iñigo Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)