Barça

Dos jugadors per lloc

El Barça tanca el mercat fent una inversió mínima i amb una plantilla renovada que suma cinc incorporacions (sis al gener) i perd vuit efectius respecte del curs passat

Xavi Hernández disposa d’un conjunt amb peces de nivell en totes les línies i amb les posicions doblades

Cancelo i João Félix són presentats i ja exerceixen de blaugrana

Ara sí, Xavi Hernández ja té la plantilla definitiva. Després d’un últim dia de mercat frenètic, el Barça té l’equip tancat, a l’espera de l’arribada de Vitor Roque al gener. El bagatge, ara mateix, és una plantilla de 21 futbolistes, que seran 22 amb el davanter brasiler, amb posicions doblades i jugadors de garanties en totes. I tot plegat amb una inversió mínima, ja que només pagarà dos traspassos, el de 4 milions al Girona per Oriol Romeu i el de 30+31 en variables a l’Athletico Paranaense per Vitor Roque. Iñigo Martínez i Gündogan van aterrar com a agents lliures i Cancelo i João Félix, en condició de cedits. A més, ha sumat dues peces més que interessants procedents del planter com Fermín López i Lamine Yamal, que ja són jugadors, tot i tenir fitxa del filial, del primer equip. Amb els 34 milions gastats (sense comptar les variables de Vitor Roque), el Barça és el 60è equip del món que més diners ha invertit en aquest mercat, lluny del Chelsea (464 milions d’euros), PSG (350), Tottenham (248), Manchester City (241), Arsenal (234), Manchester United (206), Liverpool (172), Bayern (155) i Real Madrid (129).

Per contra, s’ha desprès de vuit futbolistes, malgrat que tots ells, excepte Dembélé (PSG), no tenien un rol capital per al tècnic. Han marxat Ansu Fati (Brighton & Hove Albion), Pablo Torre i Eric Garcia (Girona), Abde (Betis), Kessie (Al-Ahli) i Jordi Alba i Busquets (Inter Miami). D’ells, Dembélé (35) i Kessie (12) van deixar diners a la caixa.

En tot plegat, hi ha tingut molt a veure Mateu Alemany, que deixa el club. Joan Laporta el va recordar ahir en la presentació dels últims a arribar: Cancelo i João Félix. “Vull destacar la feina de Mateu. És un gran professional. Ha treballat de bracet amb Deco fins al final. Té les portes del Barça sempre obertes”, va reblar el dirigent, radiant, al camp Tito Vilanova amb Rafa Yuste, vicepresident esportiu, i Deco, director esportiu, en la posada en escena dels dos portuguesos, que aterren cedits per City i Atlético fins a final de curs i sense opció de compra. “Els meus ídols sempre han jugat aquí. M’identifico molt amb el joc del Barça, ja que tenim estils molt semblants”, va assegurar Cancelo. “Amb el meu pare i el meu germà sempre miràvem els partits del Barça i sempre hem estat aficionats d’aquest gran club. Des de petit que tenia la il·lusió de venir”, va explicar João Félix. Tots dos ja van entrenar-se i estaran disponibles avui al feu de l’Osasuna.

Porter
Ter Stegen i Iñaki Peña
Lateral dret
Cancelo i Sergi Roberto
Central dret
Araujo i Kounde
Central esquerre
Christensen i Iñigo Martínez
Lateral esquerre
Balde i Marcos Alonso
Pivot defensiu
Romeu i Frenkie de Jong
Interior dret
Pedri i Fermín
Interior esquerre
Gündogan i Gavi
Extrem dret
Raphinha i Lamine Yamal
Davanter centre
Lewandowski i Roque (gener)
Extrem esquerre
João Félix i Ferran Torres

JOÃO CANCELO

2
és el número
que lluirà Cancelo amb la samarreta del Barça. L’últim propietari d’aquest dorsal va ser Bellerín
14
és el número
que portarà João Félix amb la samarreta del Barça. L’últim propietari del dorsal va ser Memphis
Amb el meu pare i el meu germà sempre miràvem els partits del Barça. Des de petit que tenia la il·lusió de venir aquí
Els meus ídols sempre han jugat aquí. M’identifico molt amb el joc del Barça, ja que crec que tenim estils molt semblants
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)