Barça

El protagonista

Jules Koundé

Un nou Koundé

L’alegria ha tornat als ulls de Jules Koundé. Aquest sí que és el Koundé del Sevilla. Ràpid en les correccions i en l’emergència, atent i concentrat a les vigilàncies i amb aquell punt de lucidesa en la sortida de pilota. Sense fissures. El far en defensa que necessita el Barça i encara més ara, durant el període d’absència d’un home amb el carisma de Ronald Araujo.

Koundé ha fet el pas endavant que se li reclamava des de feia temps. Ell i Xavi Hernández van arribar a un pacte de cavallers i amb el pacte sembla que tothom hi ha sortit guanyant. Sobretot, el Barça. Xavi es va comprometre a alliberar Koundé de l’esclavitud del lateral dret, un compromís que amb l’arribada de João Cancelo ara serà més fàcil de complir, i el futbolista francès ha respost amb escreix. Ha crescut moltíssim en aquest inici de curs respecte a la versió de la temporada anterior. D’aquestes primeres quatre jornades, només el dia del Cadis va actuar a la banda; contra el Getafe, el Vila-real i l’Osasuna ha actuat a l’eix de la defensa, el lloc on brilla més. Sòlid en defensa i aportant en atac, perquè seu va ser el primer gol del Barça ahir a Pamplona. Gündogan va executar el córner des de la dreta i Koundé va connectar una rematada inapel·lable per desembussar un partit que se li havia posat feixuc, al Barça. També va tornar a aparèixer, molt ràpid al tall, a tres minuts del final, ja amb l’1-2 al marcador, per refusar una pilota a córner i evitar el gol d’Iker Muñoz, quan l’Osasuna buscava de nou el gol de l’empat. “Sabíem que era difícil guanyar aquí per la intensitat amb què juga l’Osasuna i per com pressiona el públic”, explicava després del partit.

Ahir van debutar Cancelo, João Félix i Iñigo Martínez, però Koundé els va robar protagonisme des del silenci. El francès va parlar al final del partit dels dos últims fitxatges: “Els dos Joãos ens ajudaran moltíssim. Són dos jugadors que saben què és això de jugar al màxim nivell. Són dos perfils de jugadors molt ben dotats tècnicament i ens poden oferir moltes coses positives”, assegura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)