Barça

Fe cega en João Félix

En el Barça confien que el portuguès faci eclosió de culer i sigui diferencial, després de no haver aconseguit mostrar tot el seu potencial amb continuïtat en tres temporades i mitja a l’Atlético

El davanter, de 23 anys, que s’ha esforçat per viure “el somni” de ser blaugrana, necessita reivindicar-se i aspira a enlairar-se definitivament

El Barça no el tenia en els seus plans, però el 18 de juliol passat el mateix João Félix va posar-se a sobre la taula. “El meu somni és jugar al Barça”, va manifestar aquell dia el davanter portuguès, per sorpresa, al periodista especialitzat en mercat Fabrizio Romano. Unes paraules més que arriscades, tenint en compte que era un jugador amb contracte amb l’Atlético, amb el qual estava fent la pretemporada, però que van ser definitives perquè canviés el seu destí.

I és que João Félix ja estava en el punt de mira des del primer moment aquest estiu. La mala relació que manté amb Diego Pablo Simeone ja el va fer acabar la campanya passada al Chelsea, com a cedit, i en el retorn, en els primers entrenaments al mes de juliol, va acaparar els focus. Fruit d’aquest antagonisme amb l’entrenador, és una figura que genera polèmica en la parròquia roig-i-blanca, i també hi té a veure, en aquesta flaire de controvèrsia que desprèn, el seu rendiment en els tres cursos i mig que ha jugat en el conjunt madrileny. L’atacant portuguès ha ensenyat de què és capaç, ha mostrat el seu talent i que pot ser un futbolista diferencial de veritat, però mai sostingut en el temps, i els 130 milions que va pagar l’Atlético al Benfica el 2019 sempre estan de fons. Els números del davanter de colchonero no són pas per tirar coets, encara que la realitat també és que no ha tingut continuïtat sota la direcció del Cholo, que li ha donat poques titularitats. En els últims quatre cursos, doncs, mai ha passat dels deu gols en la lliga. En el primer (2019/20) en va fer sis, en 27 partits disputats, 21 de titular; en el segon (2020/21) en va fer set, en 31 partits disputats, 14 de titular; en el tercer (2021/22) en va fer vuit, en 24 partits disputats, 13 de titular, i en l’últim (2022/23) en va fer quatre (amb el Chelsea en va fer quatre més), en 14 partits disputats, set de titular. I en aquest context es va produir la declaració d’amor al club culer, que va disgustar molt tots els estaments de l’Atlético, club, equip i massa social. Des d’aleshores no va tornar a jugar, la placa que té al Metropolitano va ser atacada i també va rebre insults de l’afició. L’únic camí era marxar i per a João Félix només hi havia una opció: el Barça.

I a l’entitat blaugrana ho tenien clar, el volien. El portuguès és una debilitat de Joan Laporta, que té bona sintonia amb el seu representant Jorge Mendes, amic també del director esportiu, Deco, i l’operació, gràcies a la important rebaixa salarial del futbolista, es va produir.

Al club blaugrana tenen fe cega que João Félix, necessitat de redempció, s’enlairi sota les ordres de Xavi en un context futbolístic que l’afavoreix més que no pas el de l’Atlético. L’esperança és que rendeixi al nivell del que es preveu que pot arribar a ser, un crac mundial. “Té un gran talent, que podrà expressar-se a la perfecció en un sistema de joc que és ideal per a ell”, va assegurar Laporta. “Pensàvem que seria impossible, pel seu nivell i per les condicions que teníem. Amb ell millorem molt com a plantilla i creixem com a equip”, va manifestar Deco. “Crec que ens encaixa al cent per cent. És un jugador que sempre ens ha agradat, a tots, no només al president”, va indicar Xavi. “És ràpid, molt versàtil, difícilment perd la pilota, s’associa bé, marca diferències..., té unes condicions meravelloses per triomfar al Barça”, va afirmar el tècnic, confiat que podrà treure la millor versió del futbolista de 23 anys. “Li donarem tot l’escalf i estima perquè se senti bé i perquè rendeixi de la millor manera. Estem convençuts que ens pot ajudar moltíssim, té un talent extraordinari i personalment estic il·lusionat”, va completar Xavi, que ja el va fer debutar diumenge, amb només un entrenament, en el triomf (1-2) de l’equip a El Sadar.

LA DADA

8
gols
és el màxim de dianes que ha fet João Félix en una lliga amb l’Atlético. Al Benfica, amb 19 anys (2018/19), en va fer 15
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)