Barça

Els focus no deixen d’apuntar Lamine

Internacionals. L’atacant del Barça podria convertir-se avui, en el Geòrgia-Espanya (18 h), en el debutant més jove en la història del combinat estatal, amb 16 anys i 57 dies

Lamine Yamal continua acaparant els focus. L’atacant blaugrana, encara un adolescent, és un dels noms del moment en el planeta futbol i, convocat amb la selecció espanyola absoluta, avui té a la mà establir un nou rècord. I és que si Lamine juga aquesta tarda (18 h) a Tbilisi en el Geòrgia-Espanya corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa 2024, es convertirà en el debutant més jove en la història del combinat estatal, amb 16 anys i 57 dies. Si no ho fa avui, tindrà una nova oportunitat dimarts que ve a Granada, on la selecció espanyola s’enfrontarà a Xipre, i arrabassarà el registre al seu company al Barça Gavi, que va estrenar-se com a internacional l’octubre del 2021 contra Itàlia amb 17 anys i 62 dies.

Precisament Gavi i també Alejandro Balde són els altres culers convocats amb l’equip que entrena Luis de la Fuente, que no va revelar si Lamine jugarà o no avui. “El que sí que dic és que em semblava molt bo veient-lo per televisió, però treballant amb ell veus el seu potencial i et sembla molt millor”, va assegurar l’entrenador. “És aquí per mèrits propis i esperem que la seva progressió continuï a aquest nivell. És genial, és molt jove, i ha d’anar cobrint les etapes. La seva aportació aquí serà molt important, segur”, va afegir De la Fuente, que no és l’únic de la concentració meravellat amb el futbolista de Mataró. “Té una maduresa impròpia”, va destacar un dels capitans, Rodri Hernández. “Té una explosió molt prematura, amb 16 anys acabats de fer gairebé, i dependrà del mister si juga, però per l’actitud que ell té al camp no sembla que tingui aquesta edat. És un jugador diferent”, va destacar el migcampista del Manchester City.

LES FRASES

Em semblava molt bo veient-lo per televisió, però treballant amb ell em sembla millor
Luis de la Fuente
TÈCNIC DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Té una maduresa impròpia amb els 16 anys acabats de fer que té. És un jugador diferent
Rodri Hernández
jugador DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

La jornada: doblet de Lewandowski, protagonisme per a Kounde i De Jong, i descans per a Christensen

La jornada internacional va començar ahir i van ser diversos els culers que van jugar amb la seva selecció partits de la fase de classificació per a l’Eurocopa. Van guanyar tots, però qui va tenir l’actuació més destacada va ser Robert Lewandowski, que amb dos gols va guiar cap al triomf (2-0) Polònia contra les Illes Fèroe. D’altra banda, Frenkie de Jong va contribuir al triomf (3-0) dels Països Baixos contra Grècia jugant 77 minuts. Ronald Koeman el va substituir en un partit que va quedar liquidat al primer temps amb gols de De Roon, Gapko i Weghorst. Finalment, el darrer blaugrana que va jugar va ser Jules Kounde, en la victòria (2-0) de França contra Irlanda. El defensa, que va actuar de lateral dret, va ser canviat en l’últim minut d’un partit en què van marcar Tchouameni i Thuram. També hauria pogut jugar Andreas Christensen, en el Dinamarca-San Marino (4-0), però no hi va disputar ni un minut i va descansar. Avui, en l’Eslovàquia-Portugal (20.45 h) podrien aparèixer João Félix i Cancelo, i dissabte la matinada (2.45 hora catalana), Raphinha, en el Brasil-Bolívia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)