Barça

Xavi: renovació pactada i, a Do Dragão contra el Porto, partit número 100

Barça. Xavi Hernández i el club tenen acordada ja l’ampliació contractual imitant la fórmula Guardiola de renovar any a any i serà oficialitzada en breu, la voluntat és que sigui abans que el tècnic arribi als 100 partits. Ara n’acumula 94

Xavi Hernández té encerclat en el calendari el dia 4 d’octubre. Sobre la gespa de l’Estadi Do Dragão, el tècnic de Terrassa celebrarà el seu partit oficial número 100 com a entrenador del FC Barcelona. Emblemàtic escenari per celebrar una xifra tan especial. Serà en la segona jornada de la fase de grups de la Champions, una competició on el Barça està obligat a fer un gran salt endavant aquest curs després de dos fiascos consecutius les dues últimes temporades. Europa és el gran examen de Xavi en aquest tercer any del seu projecte. No valdran més excuses després de dos anys sense superar ni tan sols la primera fase. Guanyar a Porto en el seu partit 100 i contra el rival més difícil del grup aplanaria el camí cap als desitjats vuitens. Xavi acumula fins ara 94 partits oficials a la banqueta blaugrana des d’aquell debut en un derbi contra l’Espanyol el novembre del 2011. Abans del Porto, els partits contra el Betis, el Royal Antwerp, el Celta, el Mallorca i el Sevilla serviran per tancar un mes de setembre frenètic, amb cinc partits en 14 dies.

A Xavi, que també va ser capaç d’assolir els 100 partits amb l’Al Sadd, li agradaria haver oficialitzat ja la seva renovació abans del dia del Porto. Tot està clar. Tot lligat i acordat. Malgrat que la idea inicial era renovar amb el Barça fins al 2026, coincidint amb el final del mandat de Joan Laporta, sembla que finalment s’ha imposat la fórmula de la renovació any a any, el mètode Pep Guardiola. Xavi renovarà fins al juny del 2025. Fa mesos que el club i l’agent de Xavi, Fernando Solanas, treballen en aquesta ampliació de contracte. Les converses iniciades en el seu dia amb Mateu Alemany com a interlocutor les ha assumit Deco en aquesta fase final de la negociació i totes les quantitats estan pactades. La carpeta Xavi havia quedat aparcada perquè primer calia centrar esforços en les altes i les baixes, i ara que el mercat ja està tancat ha arribat el torn d’enllestir aquest tema. Xavi mai ha tingut pressa perquè tenia clar que reforçar l’equip era la prioritat i perquè sabia que ell i el club s’entendrien amb facilitat. Deco serà presentat aquest dimecres com a nou director esportiu del club i el pas següent serà oficialitzar l’acord amb Xavi Hernández. La lliga i la supercopa guanyades la temporada passada l’avalen.

AGENDA MARCADA

Un cop Deco hagi estat presentat, el pas següent serà l’anunci de l’acord amb Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)