Barça

Deco: “Xavi s’ha guanyat la continuïtat”

El Barça ha presentat el nou organigrama esportiu, centrat en la figura de Deco, nou director de futbol després de la marxa de Mateu Alemany. El nou màxim responsable de l’àrea futbolística ha confirmat que Xavi Hernández renovarà, de la mateixa manera que ha afirmat que la continuïtat de Balde i Lamine Yamal també va per bon camí. Deco també ha explicat quin serà el rol de Bojan Krkic, que serà el coordinador de l’àrea de futbol i formarà part de la comissió esportiva –juntament amb Laporta, Yuste, Deco, Joan Soler i Masip–, i ha parlat sobre la seva idea futbolística i els objectius d’aquesta temporada. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El seu retorn

“Se’m posa la pell de gallina. No ha estat una decisió fàcil perquè deixo coses enrere i és una responsabilitat molt gran, però és un projecte que m’il·lusiona. Des que Laporta va guanyar les eleccions que hem anat parlant. És un orgull ser aquí. M’agrada treballar i per això vaig acceptar el repte. Estem avançant per al futur i l’estabilitat del club. Hem aconseguit tenir una plantilla equilibrada dins les possibilitats. S’ha fet un esforç.”

Objectius

“L’objectiu al Barça és sempre el de guanyar, no n’hi ha un altre en aquest club. Hem intentat tenir una plantilla competitiva i equilibrada, però volem guanyar. Importa la feina. Si no treballem ni estem pendents del que passa al club, això no funcionarà”.

La seva idea futbolística i què ha faltat al Barça

“Si jo no pensés com el Barça, no hagués somiat en jugar aquí des de petit. Tinc perfil i filosofia Barça, que és la de guanyar, jugar bé, tenir qualitat, possessió, tenir jugadors de nivell i de capacitats tècniques diferents. M’agrada veure això: guanyar i jugar bé. Per què no s’ha guanyat? És una fase de transició i les transicions són difícils. El Barça ha estat un equip guanyador i ha tingut la millor generació. Si no fas bé una transició, trigues més a recuperar-se. No estava dins i no puc opinar, però no es va fer bé. Has de saber quins jugadors tens, quins es fan grans i marxaran. Ara estem en el camí correcte”.

Bojan Krkic

“Cal fer un seguiment dels jugadors que tenim cedits, els que juguen en altres clubs i també de les joves promeses. L’staff ha d’estar centrat en els partits i en els rivals i hem de tenir capacitat de resposta. Faltava aquesta figura. El Bojan sap què significa la Masia i jugar al primer equip, ha estat una estrella jove i també ajudarà amb els futbolistes que comencen. Els hem de cuidar”.

Mateu Alemany

“Sé que us agrada personificar, però hi ha una estructura dins del club per treballar en el fair play. Mateu ho ha liderat i ho ha fet molt bé, però encara tenim feina i gent que domina el tema. Mateu va prendre una decisió i el club la seva. Seguirem treballant igual. Els dos hem après l’un de l’altre”.

Xavi

“Ell s’ha guanyat la continuïtat. No ha de renovar perquè sigui Xavi Hernández, un dels millors jugadors de la història del club. Se l’ha guanyat per la seva feina com a entrenador. No li han regalat res. Renovarà perquè s’ho ha guanyat. Fins quan? Ja ho sabreu, no patiu. Estem contents i sempre estarem d’acord en la decisió”.

Renovacions de Balde i Yamal

“Estan en marxa i hi haurà notícies aviat. Són dos jugadors joves i importants. Lamine? Ens ha sorprès. Té 16 anys i hem de deixar que es diverteixi i jugui a futbol. L’staff sabrà com gestionar-ho i el club l’ajudarà en el seu creixement i la seva tranquil·litat”.

Joao Félix i Joao Cancelo

“Cap dels dos tenen opció de compra en el seu contracte. Han vingut amb una cessió simple d’un any. Si ho fan bé intentarem retenir-los, però han de demostrar les seves capacitats i ho valorarem durant la temporada. Sabem l’esforç que han fet per venir, com altres jugadors. El Barça té la capacitat d’il·lusionar i esperem bastant d’ells”.

La Champions

“No existeix l’obligació de guanyar-la, però sí de competir. És el somni, però li hem de donar al Xavi les eines per aconseguir-la. Busquem títols, però al contracte no posa que l’hem de guanyar”.

L’equip femení

“No depèn de mi, però volem el millor per a totes les àrees. No és la meva, però estaré disponible per aportar i ajudar”.

Comissió en el fitxatge de Raphinha

“El que havia de solucionar el club amb mi, ho ha fet. Tinc un contracte d’empleat, ningú permetria que tingués dos contractes. No hi ha cap problema”.

Messi

“És un amic. Li tinc afecte i parlo amb ell. El volíem aquí, però sabem que no ha estat possible. El club ja ho ha explicat. És el millor jugador de la història del club i el veig content i gaudint un altre cop del futbol. Això és el més important. Com a barcelonistes volem el millor per a ell”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)