Barça

Reconeixement i reivindicació

Medalla d’honor. El Parlament de Catalunya entrega a l’equip femení de futbol del Barça la màxima distinció

L’equip del Barça femení va ser guardonat ahir amb la medalla d’honor en categoria d’or del Parlament de Catalunya. És la màxima distinció del Parlament i la primera vegada que un equip esportiu (masculí o femení) la rep. El premi reconeix la feina de les esportistes i el club per la seva contribució en el creixement, el reconeixement i la professionalització, així com la generació d’igualtat d’oportunitats en el futbol femení.

“És per a nosaltres un honor enorme”, va explicar la capitana de l’equip, Alèxia Putellas, just després de recollir, juntament amb la resta de jugadores, el premi de mans de la presidenta del Parlament, Anna Erra. “Això suposa un canvi de paradigma, la societat està canviant i el paper de la dona ha de ser cabdal en el desenvolupament de l’esport”, va explicar Putellas en el seu discurs. “Aquesta distinció hauria estat impensable fa cinc o deu anys”, va continuar la futbolista, que també va reivindicar més suport per a l’esport femení: “Més i millors instal·lacions, més camps i més inversió des de la base.”

El cas Luis Rubiales també hi va ser present. “Som aquí per quedar-nos, per ajudar les que vindran. Queda molt per fer. Sol·licitem canvis perquè cap dona, dins o fora del futbol, no hagi de viure mai cap més situació de menyspreu, faltes de respecte o abusos.” Putellas va tancar amb un “visca l’esport femení i visca el Barça!”.

Després va ser torn pels representants institucionals. El primer va ser Joan Laporta, el president del Barça. “Ha plogut molt des del primer partit, el Nadal del 1970. Les pioneres no van poder portar ni la samarreta blaugrana i, avui, les jugadores del Barça són campiones d’Europa i han omplert l’Spotify Camp Nou”, va expressar el dirigent. “Sou un referent mundial. No ha estat un camí fàcil, queda molt per recórrer, però estic orgullós que el Barça sigui un referent del futbol femení aquí i al món.” Després Erra va dir: “Ens heu emocionat i heu posicionat la ciutat de Barcelona, la capital del Catalunya. Heu transformat la societat i heu guanyat en un món que estava reservat als homes.”

L’acte, en què hi va haver una actuació musical del grup The Tyets, que van interpretar la cançó Coti x coti, un tema fetitxe en el vestuari blaugrana campió de supercopa, lliga i Champions el curs passat, es va cloure amb Els segadors, himne cantat pel Cor Geriona.

EL DISCURS

Sol·licitem canvis perquè cap dona, dins o fora del futbol, no hagi de viure mai cap més situació de menyspreu, faltes de respecte o abusos
La societat està canviant i la dona ha de ser cabdal en el desenvolupament de l’esport
Alèxia Putellas
cAPITANA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)