Barça

El protagonista

João Félix

Un João feliç

Dies difícils per al cholismo. Dura nit de Champions per a Simeone. A Roma, un increïble gol del porter Ivan Provedel en el temps afegit va privar de la victòria el seu Atlético contra el Lazio (1-1), i a Barcelona, gols a cabassos de João Félix. Plora Simeone, riu João. El portuguès és feliç amb Xavi i el Barça és feliç amb João Félix. L’encaix que Simeone no ha sabut trobar-li mai, a João, en l’Atlético, sí que li ha sabut trobar Xavi en quatre dies. João Félix parla l’idioma Barça. Sembla que porti tota una vida aquí. En les seves dues primeres titularitats ha marcat tres gols. Perfectament integrat. Ovació contra el Betis i ovació contra l’Anvers.

Ni el mateix João Félix hauria imaginat segurament un aterratge tan dolç a Barcelona. La seva adaptació ha estat total. A Pamplona va tenir un debut oficial testimonial, uns minutets, però ha estat en les seves dues primeres titularitats, primer en la lliga, i ahir en la Champions, quan João Félix ha deixat clar que no ha vingut a fer turisme a Barcelona. Té un any com a cedit per demostrar que és un jugador amb ADN Barça i demostrar també que totes aquelles expectatives que es van generar quan l’Atlético va pagar 126 milions d’euros al Benfica no eren infundades.

Una altra gran nit de futbol a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, al ritme d’un João Félix extraordinari. L’internacional portuguès va marcar dissabte el seu primer gol com a blaugrana i ahir va marcar el seu primer doblet amb el Barça, sota l’atenta mirada de Bob Martínez, present a la grada de Montjuïc. Aquest és el João que vol ell amb Portugal. Ja va marcar un golàs contra Luxemburg durant l’aturada de la lliga, va repetir contra l’equip de Pellegrini, i ahir, dos gols i una assistència en el seu primer partit de Champions amb la seva nova samarreta. Seu va ser el primer gol de la nit (1-0, 11’). Gran jugada coral del Barça combinant per dins amb Gündogan i Lewandowski, i rematada final de João rasa i ajustada al pal de la porteria defensada per Butez. El primer gol del Barça en aquesta Champions 2023/24 porta la firma de João Félix. Encantats Joan Laporta i Jorge Mendes.

El portuguès va obrir el marcador i el va tancar. Seu va ser també el 5-0 (66’), amb una rematada de cap al segon pal després d’una precisa centrada de Raphinha. També va donar l’assistència del 2-0 a Lewandowski. Ha caigut dempeus a Barcelona. Per a ell va ser el trofeu MVP del partit. “Estic feliç, disfrutant molt, els companys m’estan ajudant molt. Ara el més difícil serà mantenir aquest nivell. Les coses estan sortint molt bé. Hem de treballar tots per continuar així”, explicava després del partit als micròfons de Movistar Liga de Campeones. Els culers, rendits als seus peus.

2
gols
1
assistència de gol
68
minuts jugats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)