Barça

Que no pari la festa, Xavi

El tècnic blaugrana firma la seva continuïtat a la banqueta del Barça fins al 30 de juny del 2025, amb opció a un altre any

El tècnic, que ha aconseguit dos títols en un curs i mig, celebrarà la seva renovació davant la seva afició en el Barça-Celta i amb la possibilitat de situar-se líders (18.30 h)

Quan va marxar l’any 2015 amb un triplet sota el braç, tothom sabia que algun dia tornaria a casa com a entrenador. La situació crítica del club va precipitar el seu retorn, emmarcat en un context complicadíssim. Però Xavi ho va acceptar. Una temporada i mitja després, amb molta feina, reconstrucció i la sensació que l’equip creix cada vegada més, el Barça s’ha assegurat la seva continuïtat. Xavi, que acabava el contracte el 2024, serà el líder blaugrana un any més, fins al 2025, i amb opció a un altre en funció dels objectius que es compleixin.

El tècnic havia fet espòiler durant la roda de premsa del matí, en què va confirmar l’acord. Era qüestió d’hores i a la tarda els peixos grossos van acudir a les oficines. El president, Joan Laporta; el director de futbol, Deco; o el vicepresident Rafa Yuste. Més ell, el protagonista: Xavi Hernández. L’home escollit per liderar un projecte que cada vegada està més estabilitzat. La supercopa i la lliga aconseguides el curs passat van donar un impuls a Xavi i a l’equip, que viu aquesta temporada com la de la confirmació. Com l’any en què, més enllà dels títols estatals, el Barça ha de fer el pas endavant a Europa. “Soc culer de naixement. Ha costat arrencar el projecte, però anem bé. Estic molt content i agraït. Intentarem fer feliços als culers. Hem generat entre tots una il·lusió tremenda i ho hem d’aprofitar”, va dir als mitjans del club.Com Cruyff, com Guardiola o com Luis Enrique. Un home de casa que ha de reconduir la situació, imposar el seu segell i retornar la il·lusió. De moment, està complint i la sensació és que hi ha molt marge de millora i la possibilitat d’aconseguir coses més importants. El club també s’ha esforçat per proporcionar-li les eines, amb jugadors que havia demanat. El tècnic viu, segurament, el seu millor moment. Ell mateix va reconèixer que l’equip desplega el millor joc des que n’és l’entrenador. El camí de Xavi a la banqueta continua i què millor que fer-ho amb bon joc i títols. Que no pari la festa, perquè avui els culers n’esperen una altra a Montjuïc per celebrar la renovació i una victòria.

El futbol

I és que la signatura del tècnic terrassenc va marcar la prèvia de l’enfrontament d’aquesta tarda contra el Celta (18.30 h). De fet, del partit i del rival pràcticament ni se n’ha parlat aquesta setmana entre això, la ressaca de la Champions o la renovació de Balde. Però sí, el Barça continua immers en la marató de partits fins a l’aturada de seleccions i ho fa de nou a casa. Un estadi que ha vist un ple de victòries culers fins ara, tres, i que s’ha divertit d’allò més els dos últims cops contra el Betis i l’Anvers. Partits que van ser una festa i que van despertar la il·lusió i l’optimisme de l’afició. Avui segur que en volen més, sobretot tenint en compte que un triomf permetria al Barça dormir líder i que demà el Madrid visita l’Atlético. Per fer-ho, els blaugrana hauran de superar el Celta. El conjunt gallec només ha sumat quatre punts. Xavi recupera Ronald Araujo

ESTABILITAT

Xavi viu la que ha de ser la temporada de la confirmació del seu projecte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)