Barça

Gavi i deu més

Col·leccionista d’elogis en cada compareixença de Xavi, Gavi està afegint aquesta temporada gols i assistències al seu gen competitiu ja habitual

La greu lesió de Frenkie i la baixa de Pedri el fan ara encara més intocable

Si hi ha un futbolista de la plantilla que té el cor robat a Xavi Hernández, aquest és Pablo Martín Páez Gavira. Gavi ha acaparat elogis del vallesà en dues de les tres últimes rodes de premsa. El dia del 5-0 contra el Betis, Xavi va adoptar un discurs coral i va mostrar-se encantat amb el treball de tot l’equip, però tampoc no va tenir cap mena de problema a individualitzar i enaltir la figura d’un Gavi que curiosament aquell dia ni va marcar cap dels cinc gols ni va fer cap de les assistències. Xavi va reconèixer que amb el pic de forma actual de Gavi serà complicat treure’l de l’onze: “Gavi és el cor de l’equip, és un jugador fonamental; molts deien que aquest any jugaria menys, però és un futbolista exemplar”, explicava aquell dia. “Quan te’n posen un al costat que és competència directa, has de donar més de tu mateix. A mi em passava quan es fitxava un jugador de la meva demarcació. Si el del costat vola, tu també has de volar. Ara el problema és meu per decidir.” Certament els fitxatges d’homes com Ilkay Gündogan i João Félix han endurit la competència en dues demarcacions que la temporada passada eren territori Gavi, però l’arribada de talent no ha restat minuts a un jugador que continua sent fix.

En aquest inici de curs 2023/24, Gavi ja ha actuat com a fals extrem per l’esquerra, com a interior per l’esquerra i per la dreta, i fins i tot en la base del quadrat del mig del camp jugant en paral·lel amb João Cancelo com va passar en la segona meitat del partit contra el Celta. La seva versatilitat el converteix en un jugador clau, però encara destaca més per la seva entrega i el seu caràcter competitiu. Això forma part del seu ADN. Gavi és una bèstia competitiva, i Xavi ho explicava molt bé dissabte després de la remuntada contra el Celta de Rafa Benítez: “Gavi pot jugar a tot arreu. A les tres o quatre posicions que usem normalment al mig del camp, i és tot cor. Avui si hem de personalitzar en algú la remuntada és en la figura de Gavi.” El de Los Palacios va ser suplent perquè va entrar en la roda de rotacions, però la lesió de Frenkie de Jong el va fer entrar a escena superada la mitja hora de joc. Gavi va entrar amb 0-1 en el marcador en el minut 35 i en el minut 39 ja havia vist una targeta groga. Gavi és això: caràcter i gen guanyador. La seva entrega contagia l’equip, i contra el Celta va acabar sent clau amb una assistència de gol espectacular en l’acció del definitiu 3-2 de Cancelo. I és que a la seva rauxa i energia habituals, Gavi hi està sumant assistències i gols importants aquesta temporada. Assistència d’or contra el Celta per remuntar el partit i gols contra l’Anvers (5-0), en la Champions, i el Vila-real (3-4), en la lliga. A l’estadi de La Ceràmica va obrir ell el marcador, i contra el conjunt de Van Bommel va msrcar el quart de la nit. També seu va ser el primer gol en l’Espanya-Xipre (6-0) de la fase de classificació per a l’Eurocopa jugat en l’última aturada de la lliga.

Imprescindible

Gavi va començar la lliga sent suplent al camp del Getafe (0-0). Aquell dia al Coliseum va jugar poc més de deu minuts entrant al camp per Ilkay Gündogan. Algunes veus crítiques es van aventurar de forma agosarada a dir que jugaria menys aquest any. Error. Gavi continua sent intocable per a Xavi, i encara tindrà un major protagonisme en les pròximes setmanes. La greu lesió de Frenkie de Jong al turmell dret sumada a la baixa actual de Pedri deixa el mig del camp del Barça molt minvat, amb Oriol Romeu, Gavi i Gündogan com a clars titulars. En la visita del dia 4 d’octubre del Barça a Porto en la segona jornada de la fase de grups de la Champions i en el Barça-Madrid del dia 28, Gavi té plaça garantida.

2

gols

Gavi (Vila-real i Anvers)

1

assistència

de Gavi a Cancelo

CLAU PER A XAVI

Xavi està encantat amb el treball i l’esperit de Gavi, i el considera vital

403 MINUTS EN LLIGA

Alguns crítics deien que jugaria menys aquest any, però és el sisè amb més minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)