Barça

L’amargor de Raphinha

Barça. La lesió confirmada del brasiler al bíceps femoral de la cuixa dreta frena en sec el seu ressorgiment, ara que Xavi li havia trobat un nou rol

Raphinha torna a estar tancat a la fosca habitació de les lamentacions. Lesió confirmada. El brasiler, obligat a abandonar el partit contra el Sevilla superada la mitja hora de joc després de notar unes molèsties, té afectat, en efecte, el bíceps femoral de la cuixa dreta. Les proves fetes ahir així ho van ratificar. Males notícies que arriben en el pitjor moment per a Raphinha, just ara que tornava a sentir-se important dins l’equip en el nou rol que li havia trobat Xavi. Frenada en sec.

Aquest no està sent l’inici de temporada desitjat per a Raphinha. L’arribada de Deco com a nou home fort de la direcció esportiva del club i la sortida de Dembélé eren dos moviments que l’afavorien en clau context. Guanyava un aliat dins el club i perdia de vista un rival directe en la demarcació d’extrem dret. Però una expulsió estúpida a Getafe i l’eclosió fulgurant de Lamine Yamal ho van sacsejar tot. Raphinha va ser titular en la primera jornada de lliga, però la seva agressió a Gastón Alvárez li va costar un càstig de dos partits. El buit que ell va deixar a la banda dreta va permetre que Lamine Yamal tingués una oportunitat magnífica per donar continuïtat a les grandíssimes sensacions que va generar el dia del Gamper contra el Tottenham. Xavi li va donar confiança i Lamine s’ha convertit ja en un nou Dembélé per a Raphinha. La meravellosa aparició de Lamine Yamal ha allunyat Raphinha del carril, fins el punt que Xavi li ha hagut de trobar un nou espai. El tècnic vallesà s’ha cregut Raphinha com a vèrtex del quadrat, actuant per dins, i la veritat és que el brasiler estava rendint en aquesta nova posició. Contra el Mallorca va marcar un gran gol actuant a l’extrem, però contra el Celta va brillar actuant per dins els vint minuts que va jugar aquell dia. Ell va ser un dels artífexs de la remuntada, associant-se bé amb Cancelo. També havia tingut bons minuts contra el Sevilla abans de la lesió actuant en aquesta nova demarcació. Però la lesió el situa ara de nou al pou.

Si la seva expulsió a Getafe va ser una rampa per a Lamine, ara la seva lesió pot ser una rampa de llançament per a Fermín López. Xavi el va escollir a ell per substituir Raphinha i el dorsal 32 del Barça va acabar sent un dels millors del partit. El pas endavant de Fermín pot ser un nou obstacle per a un Raphinha que en aquestes sis primeres jornades només ha estat titular en tres. Suplent a Pamplona i contra el Betis i el Celta. Ara acumulava dues titularitats seguides, però l’infortuni el deixarà fora durant almenys un mes. Raphinha es perdrà segur els partits contra el Porto i el Xakhtar, i els partits contra el Granada i l’Athletic, i el gran objectiu és estar disponible per al clàssic del dia 28. Quatre o cinc setmanes aturat amb l’amenaça real de creixement de Lamine i Fermín. També es perdrà els partits contra Veneçuela i l’Uruguai del mes d’octubre.

GRAN AMENAÇA

El previsible creixement de Lamine i Fermín el pròxim mes, un obstacle real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)