L’1x1 del Porto-Barça

Per Clara Rodergas

TER STEGEN (90’)
mur
El dia en què va igualar Ramallets com a tercer porter amb més partits amb el Barça, l’alemany va mantenir una nova porteria a zero. Va treure les rematades dels atacants del Porto, especialment un peu i una mà amb 0-1.
CANCELO (90’)
DESUBICAT
Tenir un lateral tan ofensiu provoca que pateixis més pel seu costat en defensa. Va perdre una pilota que va generar un contraatac que ell mateix va aturar veient una groga condicionant. El VAR el va salvar en fer penal per mans.
ARAUJO (90’)
RESISTENT
El central va acabar el partit amb rampes i amb la sensació que no resistiria, però a l’equip ja no li quedaven canvis i va aguantar. Tot i això, gran partit de l’uruguaià, corrector i contundent. Es va precipitar amb alguna passada en llarg.
KOUNDE (90’)
IMMENS
Partit descomunal del francès, especialment en una acció salvadora en què es va llançar a terra per treure una rematada de Pepe quan estava sol davant de Ter Stegen i amb tot a favor. I això que tenia una targeta groga.
BALDE (90’)
DISCIPLINAT
Atent i concentrat. Va semblar recuperar l’espurna ofensiva del passat, però va continuar decidint malament i no va trobar cap centrada precisa. Va col·laborar bé en les tasques defensives quan l’equip ho necessitava.
ORIOL ROMEU (69’)
NERVIÓS
Se’l va veure molt nerviós en el primer tram del partit, perdent més d’una pilota en zona compromesa i veient-se pressionat pels rivals, molt més intensos. A mesura que van anar avançant els minuts, va anar asserenant-se.
gavi (90’)
EXPULSAT
La seva agressivitat i imprudència defensiva que a vegades li fa prendre males decisions, va acabar amb una expulsió per doble groga en tallar dos contraatacs. Amb pilota, continua millorant i liderant l’equip.
gündogan (90’)
serè
Va aportar la calma que necessitava l’equip en molts moments, quan es precipitava en atac i volia córrer. Va ser el més ràpid i llest per aprofitar l’error de Baró i filtrar una passada perfecta per a Ferran en el 0-1.
LAMINE YAMAL (80’)
INDISPOSAT
El titular més jove de la història de la Champions va abandonar el camp a 20 minuts del final per una indisposició. Fins llavors, en les poques pilotes que va rebre va generar desequilibri i va intimidar la defensa rival.
LEWANDOWSKI (34’)
LESIONAT
Una entrada, que no va ser ni falta, el va deixar absolutament fora de combat. El polonès ho va provar, protegint-se la zona amb una bena compressiva, caminant i corrent, però va demanar el canvi. De moment, sembla un cop.
JOÃO FÉLIX (69’)
egoista
Xiulat pel seu passat en el Benfica i motivat per això. Se’l va veure connectat i atrevit, però també va pecar en molts moments d’individualisme volent acabar la jugada. El porter li va treure el gol en la primera part.
FERRAN (56’)
heroi
Va entrar pel lesionat Lewandowski. En el minut 45 va provar el porter. Dos minuts després, no va fallar per fer el gol de la victòria.
ROBERTO (21’)
fluix
No va entrar endollat al partit, amb alguna pèrdua perillosa i una falta innecessària. No va aportar la pausa que calia.
FERMÍN (21’)
solidari
Va entrar per calmar el joc, però el Porto estava collant bolcat en atac, i no va poder rebre pilotes ni intervenir. Bé en la pressió.
ALONSO (10’)
urgent
Va entrar amb pressa davant la indisposició de Lamine i va formar doble lateral amb Balde per reforçar la defensa.