El Barça goleja el València en el retrobament amb el Johan (6-0)

El Barça ha sumat el tercer triomf en tres jornades d’aquesta Lliga F després de golejar el València en el partit pendent de la primera jornada (6-0), suspès per la vaga de les futbolistes. El Johan Cruyff, que tenia ganes de veure el seu equip, s’ha divertit i ha gaudit d’un gran partit de l’equip de Jonatan Giráldez, el millor dels tres que havia disputat fins ara. El Barça és el líder per davant del Madrid, però empatats a punts.

Abans del xiulet inicial, Alèxia ha rebut una samarreta commemorativa per haver arribat als 400 partits amb el Barça ara fa tres setmanes. Ha estat el preludi d’una festa blaugrana, en què s’hi ha colat una convidada desafortunada. Claudia Florentino, central valencianista, s’ha fet dos gols en pròpia porteria, els dos que han obert el camí de la victòria culer. Tots dos han arribat després de dues centrades de Graham Hansen, que ha firmat un autèntic partidàs (9’ i 21’). De fet, la noruega també ha buscat el gol, però s’ha topat amb el pal (8’). Ha estat un gran inici del Barça, que assetjava la porteria del València i no el deixava sortir del seu propi camp. De fet, el marcador al descans podria haver estat escandalós. Aitana ha fet el tercer amb un remat de cap molt difícil a centrada de Graham (43’), però és que Marta ha enviat una canonada a la creueta abans del xiulet.

El guió s’ha mantingut en el segon temps, en què ha emergit la figura d’Enith Salón. La portera, que ja havia intervingut en la primera part, ha negat el gol a Alèxia en un parell d’ocasions. En una d’elles, ha enviat la pilota a córner. En el servei, efectuat en curt, Mapi ha enviat una centrada que ningú ha rematat i ha fet el quart (61’). Just en l’acció següent, l’àrbitra ha xiulat penal per unes mans d’una defensora visitant i Alèxia, ara sí, ha marcat el seu gol 180 amb el Barça i se situa a tan sols un de Jenni Hermoso, màxima golejadora del club (63’). Marta ha tancat la golejada amb un magnífic llançament de falta que ha tocat al travesser abans d’entrar (74’).