Barça

Xavi: “Tenim baixes importants, però estem bé”

El Barça, amb baixes importants, visita demà el Granada (21 h, DAZN) abans de l’aturada de seleccions. El tècnic, Xavi Hernández, vol tornar al nivell de joc amb pilota que va mostrar l’equip fa unes setmanes. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El Granada

“Tenim baixes importants, però estem bé. Estem amb bones sensacions després de dues victòries treballades. Demà tenim un rival difícil, que hem analitzat bé. És el més físic de la lliga i ens pot fer mal en el joc directe. Tenen un potencial ofensiu gran, Paco López és ofensiu i sap com juga el Barça. Sempre ha estat difícil guanyar-lo, és un molt bon entrenador i ens costarà. Intentarem ser dominadors, controlar el partit i evitar les seves transicions i el seu joc directe”.

“Li tinc certa admiració. No el conec profundament, però per com és i per com en parla la gent que ha treballat amb ell, genera admiració. Ha tret molts bons resultats perquè és un entrenador que té variants i les treballa. Transmet molt bé als futbolistes”.

Moment delicat per les baixes

“És el moment que potser tenim més lesionats, però no és una plaga. La plantilla és més curta que llarga i per això sembla que tinguem una plaga, però no és així. Tenim suficients jugadors per competir i esperem que d’aquí al pròxim partit recuperem a gent. No són lesions ni greus ni importants i esperem tenir-los aviat. És important que es recuperin bé. Són partits importants, però com tota la temporada”.

“Pedri és el que està més a prop de tornar, però és un tema de sensacions. Veurem. Queden dies encara”.

La baixa de Lewandowski

“És una baixa molt sensible, com totes. És el nostre golejador, el més diferencial en atac, una referència i un líder. Tenim alternatives. Pot jugar João, Ferran i tenim a Pau Víctor i a Marc Guiu a la convocatòria. Hi ha opcions per triar i això és bo per a l’equip. El mateix Fermín ha jugat de 9 al futbol base”.

“La idea no canvia. Canvia el futbolista. Robert és diferencial i genera por futbolística i respecte al contrari. És un davanter que fixa els centrals i estan molt pendents d’ell. Esperem que qui jugui ho faci igual de bé, però és difícil suplir un jugador de talla mundial com ell”.

Crítiques al joc de l’equip

“Sempre serà així. És el nostre ADN: guanyar jugant bé. Les sensacions no van ser bones amb pilota. No vam estar bé i ho sabem. Sense pilota vam estar espectaculars. Però sabem que hi ha debat. Estem al Barça, que és el club més exigent del món i no val només guanyar”.

Oriol Romeu

“Va estar al nivell de l’equip amb pilota, que no vam estar bé. No s’ha de personalitzar en ell. És una garantia i estic encantat de tenir-lo a la plantilla. Té lideratge i és un fitxatge extraordinari. Ens dona moltes coses i estic molt content de tenir-lo”.

Christensen de mig

“No és la primera opció perquè no és la seva posició. Pot jugar en un moment d’emergència, però tenim alternatives. No la descartem perquè ha jugat amb la selecció”.

Calendari i seleccions

“Estem en contacte permanent amb les federacions. Tenim bon tracte, perquè el futbolista en surt beneficiat així. Estem pendents de com entrenen per igualar la càrrega quan tornen amb nosaltres. Ara hem tingut lesions que són producte del joc. No estem preocupats, estem fent un treball físic i mèdic extraordinari”.

No haver perdut

“És una dada positiva, però hem empatat dos partits i això no és gens positiu per a nosaltres. Ens agradaria estar més partits al nivell del Betis, el Sevilla o l’Anvers. Hem de tornar al nivell de joc. Els resultats són positius, però hem de ser més exigents amb nosaltres mateixos i pensar que podem estar al nivell dels partits excel·lents que hem fet aquesta temporada”.

Infravalorar jugadors

“El Barça té una capacitat tremenda d’infravalorar-ho tot. Un jugador que és un 8, és un 6. El que és un 10, és un 8. És així. El futbolista del Barça ha de ser molt fort mentalment. En altres clubs no passa. Per això és tan difícil jugar aquí i per això dic que és el club més difícil del món. Ho senten els jugadors quan parles amb ells. Nosaltres els intentem donar confiança perquè són molt bons i han demostrat que poden guanyar. En el cas de Frenkie, és dels millors migcampistes del món”.

Lideratge abans de l’aturada

“Si guanyem hi haurà tranquil·litat, independentment de si som líders o no. Haurem fet un bon inici de temporada, amb bons números. Ens agradaria ser líders, clar, sempre és positiu, però no és transcendental ara mateix. El més important és guanyar demà amb bones sensacions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.