Barça

Aguantar el tipus

El Barça visita el Granada (21 h) en l’últim partit abans de l’aturada amb l’objectiu de no deixar escapar el Madrid, ara a quatre punts

La victòria a Porto va ser important, però el focus se centra a tornar a brillar en el joc

La marató de les tres setmanes de vertigen acaben per al Barça. Avui, a Granada (21 h, DAZN), última parada dels set partits que l’equip de Xavi Hernández ha hagut d’afrontar en els últims 23 dies. Un període de temps que s’ha saldat, per ara, amb cinc victòries i un empat, però amb tres lesionats. Aquesta nit, millor no prendre mal. Ni futbolísticament, ni físicament. Amb el Madrid i el Girona havent complert contra Osasuna i Cadis, el Barça és ara tercer a quatre punts del lideratge. Amb el clàssic a tocar, és vital arribar al 28 d’octubre al més a prop possible dels blancs. Físicament, perquè el peatge pagat l’última setmana ha estat car. Raphinha i Lewandowski han caigut lesionats, i se sumen a Pedri i De Jong. Deixar de lamentar baixes és l’altre objectiu de la nit, sobretot tenint en compte que molts jugadors continuaran acumulant minuts amb les seves seleccions els pròxims dies.

Guanyar, sortir il·lès i convèncer. Perquè números en mà, el Barça ha estat pràcticament impecable. És l’únic equip de la lliga, i dels grans d’Europa, que encara no ha perdut. Però el fet és que el joc no acaba de ser polit. Hi hagut la versió bona contra Betis o Anvers, i una de més irregular, com a Porto. La importància de les bones sensacions també apareix a Granada. Sumar tres punts desplegant un bon joc, deixaria un bon gust de boca en aquesta aturada de seleccions.

Fermín, Lamine i Ferran

El desgast de Porto fa preveure canvis en l’onze de Xavi. En la defensa, Araujo podria descansar després d’acabar el partit amb rampes. Christensen tornaria a la titularitat. Cancelo va estar negat a Portugal, però ell, Kounde i Balde són els candidats a completar la línia defensiva. Al mig, Gündogan ha completat els últims cinc partits i Xavi li podria donar un respir. Qui treu el cap a l’onze és Fermín, per completar el mig del camp amb Oriol Romeu i Gavi. Amb les baixes de Lewandowski i Raphinha, l’atac són faves comptades. Lamine Yamal, ja recuperat de la indisposició, repetiria a la dreta i João Félix ho faria a l’esquerra. Ferran, heroi a Do Dragão, seria l’escollit per fer les funcions de Lewandowski a la punta d’atac. Fermín, Lamine i Ferran. Tres homes en forma i que demanen més minuts.

Al davant, un equip ascendit a qui li està costant arrencar. El Granada de Paco López és penúltim i només ha guanyat un partit. Va ser el 26 d’agost contra el Mallorca a casa. Des de llavors, tres derrotes i dos empats. Malgrat tot, és un dels equips més golejadors de la lliga i que fa mal en el joc directe. Uzuni, pitxitxi l’any passat a segona, i Lucas Boyé són els homes gol. Però la sensació és Bryan Zaragoza, de 22 anys. Un futbolista entremaliat, dels que sempre intenta driblar i, normalment, se’n surt.

Guanyar a Granada es presenta un repte. No per l’equip, sinó per l’entrenador rival. I és que Paco López va dirigir cinc partits amb el Llevant a casa contra el Barça. El balanç és de tres victòries locals, un empat i una victòria blaugrana. Un entrenador que, com diu Xavi, sap com juga el Barça. Toca trencar estadístiques.

LA LLISTA

Pau Víctor i Marc Guiu entren en la convocatòria per la baixa de Lewandowski

DE MODA

Fermín López té números de ser titular perquè descansi Gündogan

EL RIVAL

Paco López, tècnic local, és un os dur de rosegar quan el Barça juga a domicili
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)