Barça

El moment és ara

En la delicadíssima situació que travessa el Barça, el tècnic blaugrana reivindica la seva feina al capdavant de l’equip i la mostra com a principal argument per revertir-ho tot plegat i lluitar pels tres títols

El conjunt culer se la juga avui al feu de l’Unionistas

Són moments de dificultat a can Barça. No és casual la visita de Joan Laporta al vestidor de l’equip just abans de l’entrenament d’ahir. El joc que desplega el conjunt blaugrana és descoratjador des de fa temps i la desfeta (4-1) de diumenge en la final de la supercopa contra el Real Madrid va posar el dit a la nafra i l’estat d’ànim en l’entorn és convuls. Darrerament, la figura de Xavi Hernández com a entrenador és discutida, més que mai des que va aterrar a la banqueta el novembre del 2021, i s’esperava amb incertesa quina era la visió del tècnic pocs dies després de la traumàtica derrota contra l’etern rival. I aquesta va arribar ahir, en la roda de premsa prèvia de l’Unionistas de Salamanca-Barça que es disputa aquesta tarda (19.30 h) al feu castellanolleonès, un matx que, òbviament, és transcendental.

Futbolísticament no va oferir gaires més pistes del que diu últimament perquè el seu equip adquireixi aquesta millora que és imperativa en aquest delicat punt en què es troba. “Hem de canviar el xip”, va dir. “L’anàlisi futbolística el fem internament”, va seguir. “El que més em preocupa és la defensa. Ho hem de millorar, no podem encaixar tan fàcilment”, va manifestar Xavi, que creu que l’equip que orienta “ha evolucionat molt” des que ell n’és el tècnic. “No podem agafar el partit de diumenge contra el Real Madrid com a exemple perquè vam fallar en moltes coses. Jo el primer com a entrenador”, va indicar. “Si agafem partits com ara el de l’Atlético, l’Athletic i el Porto d’aquesta temporada es veu que hem evolucionat moltíssim”, va completar. “Els jugadors estan al cent per cent amb mi. Quan no estiguin amb mi agafaré les maletes i marxaré”, va assegurar. “Hem de fer net i continuar. L’altre dia vam fer les coses malament, però volem tornar-les a fer bé”, va asseverar.

La compareixença, doncs, es va enfocar més a intentar calmar les aigües que baixen de forma turbulenta pel que fa a l’ambient present en tots els estaments del club. El missatge de Xavi va ser pacífic, però alhora contundent i també reivindicatiu: “Mai seré un problema per al Barça”, va expressar. “Quan em diguin que soc un problema, marxaré. Soc culer, estimo aquest club i m’hi deixaré la pell”, va reblar. “Si no es compleixen els objectius jo seré el primer de dir «fins aquí»”, va continuar l’entrenador, que va esplaiar-se en aquest sentit, per explicar la que va anomenar com la seva “realitat:” “Segueixo aquí perquè s’han complert els objectius. A mi, quan em fitxen, venen a Qatar i em diuen que el club està molt malament, en una de les pitjors situacions de la seva història, i em diuen que hem de quedar quarts; el primer curs quedem segons. La temporada següent, la passada, l’objectiu era guanyar la lliga; es guanya la lliga i també la supercopa. Aquesta campanya l’objectiu és guanyar títols; se n’ha perdut un i ja vaig demanar perdó. Ara, l’objectiu és guanyar la copa, la lliga o la Champions.” “Som el Barça i això va de guanyar. Com deia Luis Aragonés, el futbol és «guanyar, guanyar i guanyar» i a mi se’m valorarà per guanyar. Si no es guanya i no hi ha títols, hi haurà conseqüències, ja ho va dir el president. Però hem complert els objectius i amb èxit, a més”, va insistir.

Xavi, amb la confiança dels que manen en l’entitat en aquesta situació tan crítica, mira endavant. “Tenim els tres títols al davant. Estem més a prop de l’èxit que de la derrota”, va cloure. La reacció, ho sap, ha de ser ara.

Mai seré un problema per al Barça. Si no es compleixen els objectius jo seré el primer de dir «fins aquí»
Segueixo aquí perquè s’han complert els objectius. En el primer curs, en el segon i ara en aquest tenim tres títols al davant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)