Barça

Guanyar on ningú ho ha fet

El Barça vol conquerir el Villamarín, on no ha tingut èxit cap equip de la lliga, ni tan sols el Girona i el Madrid. Cau de la llista Christensen, Cancelo ajorna el retorn per a Bilbao, i no jugaran contra un Betis afeblit per la copa d’Àfrica i amb set lesionats

Ni el Girona ni el Real Madrid van poder guanyar ara fa un mes i un mes i mig en les seves respectives visites al Benito Villamarín. El mateix resultat en tots dos casos: 1-1. Tampoc ho va fer l’Atlético en la jornada 2 (0-0). Són tres dels quatre empats que ha concedit únicament el Betis al seu estadi. La resta, tot victòries. Cap equip de la lliga ha guanyat aquesta temporada a Heliópolis i això és precisament el que ha d’aconseguir avui el Barça de Xavi, abraçar l’èxit allà on la resta han fracassat (18.30 h, Movistar La Liga). Missió difícil. No acompanya ni el context propi, ni l’escenari, ni el rival, però el Barça necessita sumar els tres punts per ajudar a cicatritzar la ferida de la supercopa i per no despenjar-se definitivament en la lliga. Amb el Girona a 8 punts i el Madrid a 7, perdre al camp del Betis seria cometre una mena d’harakiri col·lectiu perquè, a més, l’equip de Míchel i el d’Ancelotti, que també juguen avui, tenen partits assequibles a casa (Sevilla i Almeria) i el forat de punts podria fer-se més gros i esdevenir ja insalvable.

Fora de la lliga espanyola, el caòtic United de Ten Hag i el Rangers són els dos únics clubs que han plantat la seva bandera al Villamarín. Ja se sap que tota fortalesa, també la del Betis, té alguna escletxa per on penetrar. La temporada passada el Barça ja va guanyar-hi amb gols de Raphinha i Lewandowski (1-2). Els precedents són un bon argument a què aferrar-se perquè des d’aquelles semifinals de la supercopa de fa dos anys on el Barça va eliminar el Betis en la tanda de penals, l’equip de Xavi ha guanyat els tres últims duels directes contra els verd-i-blancs. L’últim va ser el mes de setembre a Montjuïc en un dels millors partits del Barça aquesta temporada, amb una maneta (5-0), amb gols de João Félix, Lewandowski, Ferran, Raphinha i Cancelo. De tots cinc, els dos últims no estaran avui a Sevilla per lesió. Cancelo sí que estarà disponible dimecres per a la batalla a Bilbao en la copa. Contra el Betis torna Araujo després de complir el partit de sanció contra l’Unionistas, però Christensen es queda a Barcelona. Pedri, Gündogan i Frenkie jugaran a la sala de màquines, podria entrar Lamine Yamal al davant després de no haver viatjat en la copa i hauria de tenir continuïtat Ferran, que avui disputarà el seu partit 100. De Jong va jugar el partit 200 l’altre dia a Salamanca i en una entrevista als mitjans del club considera que aquesta lliga encara es pot guanyar. Per fer-ho, avui no es pot fallar contra un Betis que, a diferència del Barça, ha tingut una setmana neta de partits perquè va quedar eliminat de la copa contra l’Alavés.

Abde, Chadi Riad i Sabaly

Manuel Pellegrini té baixes importants. Molts lesionats (un total de set) i escàs d’efectius també per culpa de la copa d’Àfrica. Dos exblaugrana com Ez Abde i Chadi Riad estan jugant el torneig amb el Marroc –tenen partit avui contra la República Democràtica del Congo (15 h)– i el lateral Sabaly està convocat amb el Senegal tot i que encara no ha pogut debutar per lesió. Els verd-i-blancs van guanyar 1-0 contra el Granada amb un gol d’Isco, que als 31 anys està vivint una segona joventut al costat de Pellegrini. Aquell dia el Betis va aconseguir els tres punts però va perdre Ayoze i Ruibal. Tampoc hi seran avui els exblaugrana Claudio Bravo, Marc Bartra i Juan Miranda. Guido Rodríguez i Carvalho tampoc han entrat en la convocatòria. Sí que torna Bellerín.

“La diferència de punts respecte al Girona i el Madrid és gran, però pensem que és remuntable. Depèn de nosaltres i el Villamarín és un camp per demostrar coses”, va admetre ahir Xavi. “M’agrada pensar en positiu. M’agrada pensar que farem un gran partit i que lluitarem per aquesta lliga.” Un Xavi mogut pel motor de la fe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)