Barça

El protagonista

Robert Lewandowski

Cada cop més afinat

Hi va haver un temps en què el davanter centre del Barça va acumular partits sense marcar fora de casa en la Champions. Luis Suárez, un 9 històric del club, havia firmat un primer curs brutal acompanyat de Leo Messi i Neymar. Un bon dia, però, va iniciar una ratxa negativa lluny del Camp Nou que se li recordava a mesura que els partits se sumaven. El 16 de setembre del 2015, el Barça va empatar a un a camp del Roma en el primer partit de la fase de grups. Ja no va tornar a veure porteria a camp contrari i a Europa fins sis anys més tard. Ja no com a blaugrana, sinó com a futbolista de l’Atlético. Els desastres europeus del Barça s’associaven molts cops a aquesta dada, sobretot tenint en compte que encara existia el valor doble dels gols fora de casa. Si el teu davanter centre no marca, com has de superar eliminatòries? I així, creixia la dependència dels gols d’un tal Leo Messi.

Després de Suárez, el Barça va quedar orfe d’un 9 fins que va arribar Lewandowski. El polonès va ser clau en els títols de lliga i supercopa del curs passat, però és cert que a Europa tampoc va brillar. Va fer cinc gols en la fase de grups: un hat-trick a casa contra la ventafocs del grup, el Viktoria Plzen, i dos a casa en un empat insuficient contra l’Inter. Cap gol a domicili. En l’Europa League, cap diana al Camp Nou i una de penal a Old Trafford però que no va servir per a res. Aquest curs, en què els blaugrana han tornat a superar una fase de grups tres anys després, Lewandowski tampoc ha tingut olfacte golejador. Va fer un gol en el 5-0 contra l’Anvers i prou. Des del 19 de setembre que no veia porteria en la màxima competició europea. Fins ahir, en un dia clau. Perquè es tractava d’una eliminatòria i perquè eren els primers vuitens des del 2021. I encara més, perquè el polonès sembla haver recuperat l’encert en aquest 2024. Després d’un primer tram de curs irregular, suma 9 gols en els 13 partits que s’han jugat aquest any. El davanter havia fet el doblet decisiu a Vigo i ahir va tornar a marcar. No va poder rematar còmode en la primera que va tenir i després va topar amb un peu salvador de Meret. El Barça mereixia guanyar i va acabar trobant el premi. El polonès es va trobar amb un antic soci: Pedri. No s’associaven des del 12 de febrer de l’any passat, quan Lewandowski va assistir el canari a Vila-real. Sotana en la passada del 8, control orientat de Robert i xut ajustat al pal. No és un gol amb valor doble perquè el Nàpols va acabar empatant, però tenir al 9 endollat i amb la punteria afinada és una de les millors notícies.

36
tocs
2
xuts entre els tres pals
1
gol
13
pilotes perdudes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)