Lewandowski, desfermat, i el Barça anirà a Montilivi com a segon

1a divisió. Tres gols del polonès lideren la remuntada contra el València

Lewandowski, Lewandowski i Lewandowski. Fins en tres ocasions el públic de Montjuïc ha corejat el nom del polonès en aquesta nit freda a Barcelona. El gran triomfador de la nit. Tres gols seus en 45 minuts han servit per impulsar el Barça i remuntar el partit contra el València. Tres punts importants i la garantia de poder anar dissabte a Girona a defensar la segona posició en la classificació.

Nit màgica per a Lewandowski i nit també de despropòsits a Montjuïc marcada per la successió d’errors individuals flagrants a tots dos equips abans de l’aparició del polonès. La pluja i l’estat de la gespa segurament pot servir d’atenuant en alguna de les accions però no eximeix de culpa a cap dels assenyalats. El primer a fallar ha estat Ter Stegen, que en el minut 27 ha regalat el gol de l’empat a Hugo Duro, després d’una acció horrorosa amb els peus, on ha pecat d’un excés de confiança massa gran i ha permès que el davanter del València marqués a porteria buida. De porter a porter, perquè un altre greu error de Mamardashvili en el control acompanyat de la fe de Lamine Yamal per pressionar i seguir la jugada ha acabat amb l’expulsió clara del porter del València per tocar les mans a fora de l’àrea. De Burgos Bengoetxea, després de l’avís del VAR, ha ensenyat la vermella al georgià (45’+4’). El València ha jugat tota la segona part amb un home menys.

Fermín havia avançat el Barça amb un grandíssim gol de cap, rematant entre quatre rivals (21’). El gol ha arribat després que Peter perdonés un claríssim un contra un davant Ter Stegen (20’). El València ha pogut remuntar abans del descans perquè Araujo ha concedit un penal molt evitable comès sobre Peter. El central va fallar el dia del PSG en aquella acció amb Barcola que li va comportar l’expulsió i va deixar venut el seu equip i ha tornat a estar malament avui en l’acció amb Peter. Ha anat molt dur a baix i no ha tocat pilota i sí la cama del rival. Pepeli no ha perdonat i ha batut Ter Stegen pel mig (38’).

Lewandowski, de cap a la sortida d’un córner, ha establert l’empat a dos quatre minuts després de la represa (49’). En l’acció el València ha reclamat fora de joc posicional de Fermín.

Araujo, també en un córner, ha fregat el gol però Jaume Domènech ha fet una gran intervenció. En l’acció següent hauria pogut marcar Diego López, però Pedri, que acabava d’entrar i estava fresc de cames, ha arribat en l’emergència des del darrera per tirar-se a terra i evitar el xut del jugador del València quan estava a punt d’executar sol davant de Ter Stegen.

Lewandowski ha estat absolutament determinant perquè ha tornat a aparèixer a vuit minuts del final per culminar la remuntada blaugrana. El 3-2 ha nascut també en un córner. Jaume Domènech ha refusat malament amb el puny davant l’oposició d’Araujo en el salt i Lewandowski ha caçat el refús per lligar els tres punts. No n’ha tingut prou Lewandowski perquè en el minut 93 ha anotat el millor gol de la nit amb un enorme llançament de falta directa que Jaume Domènech no ha pogut aturar.

Amb aquests tres gols, Lewandowski se situa a només tres de Dovbyk (19).