Barça

Recuperar la fortalesa

Defensa. Errors tàctics i de concentració han provocat que el Barça hagi encaixat onze gols en els últims cinc partits, perdent fiabilitat

El salt que havia fet el Barça fins a l’eliminació europea es traduïa en joc i resultats millors. Tot plegat, amb una base fonamental: l’equip havia recuperat la solidesa defensiva. Tota la línia s’havia retrobat amb el seu millor nivell. Ter Stegen tornava a brillar i Kounde i Araujo tornaven a ser un mur. A ells se’ls sumava Cubarsí i l’aparició de Christensen al mig del camp per ajudar. Les porteries a zero en la lliga es multiplicaven, com l’any passat, quan es va guanyar el campionat. Aquest últim mes, però, el Barça ha tornat a encaixar molts gols. Han estat cinc partits i només a Cadis es va mantenir la porteria a zero. Entre el PSG (2-3 i 1-4), el Madrid (3-2) i el València (4-2) han aconseguit marcar al Barça onze gols en quatre enfrontaments. Gols que, a més, han provocat que s’hagin escapat dos títols.

La majoria d’aquestes dianes s’han encaixat per errors individuals o de concentració, tal com va destacar Xavi Hernández dilluns. Sense anar més lluny, els dos rebuts contra el València. Ter Stegen es va confiar amb la pilota als peus en l’1-1 i Araujo va cometre un penal innecessari en el segon. Al Bernabéu, Cancelo va aparèixer en la fotografia del primer, deixant una autopista a Lucas abans de caure dins l’àrea, i en el segon, oblidant-se de la marca. El mateix que li va passar en la diana de Dembélé en la tornada de la Champions League, en què també va cometre un penal fora de lloc. Els gols de Bellingham, Vitinha o els dos encaixats a París també van ser fruit d’errades de col·locació, marcatge i contundència.

Tot plegat, a les portes de visitar l’equip que més gols marca com a local, el Girona. Els de Míchel n’han fet 42 a casa. A més, ja saben què és aprofitar-se de les esquerdes blaugrana. En el duel de la primera volta, el Girona es va imposar a Montjuïc per un clar 2-4 i es va aprofitar de la poca intensitat defensiva del Barça, que va deixar molts espais i va estar tou en les quatre jugades. El duel de dissabte resultarà decisiu en la lluita per la segona posició i la classificació per a la supercopa. És vital que el Barça eviti cometre, un altre cop, errades d’aquest tipus si vol sortir victoriós d’un Montilivi ple a vessar i amb ganes de continuar fent història. Toca esmenar els errors.

EL CONTEXT

Dissabte s’enfronta al Girona, màxim golejador de la lliga a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)